Boekenruilkastjes geïnstalleerd in de dorpen

Op 2 juni 2017, over deze onderwerpen: Cultuur en vrije tijd, Wijken en Dorpen

In 2017 zet de stad Mechelen voluit in op dienstverlening in de dorpen. Een nieuwigheid in die zin is de plaatsing van boekenruilkastjes.

De kleine filialen van de bibliotheek van Mechelen zijn sinds begin april omgevormd. Nu kunnen ook inwoners van Hombeek, Walem, Leest, Heffen, Muizen en Battel boeken, cd’s en dvd’s uit de ganse Mechelse bibcollectie online bestellen en deze gratis in hun dorpshuis laten leveren. Ten behoeve van mensen die geen computer hebben, worden er in de dorpshuizen digipunten geïnstalleerd om een afspraak te maken of boeken te bestellen.

“Het Mechelse stadsbestuur heeft de steevaste intentie om meer rond ontmoeting te werken en daarom wordt er in elk dorp en in Battel onder meer een boekenruil georganiseerd. Dit initiatief wordt gerund door vrijwilligers. De bedoeling is dat mensen een boek dat ze niet meer lezen van thuis meebrengen en achterlaten in het dorpshuis. Vinden ze een boek dat hun interesse wekt, dan kunnen ze dat meenemen en later terugbrengen. Dit laagdrempelig concept heeft op korte tijd al zijn succes bewezen. Om dit nog dichter bij de inwoners te brengen, zijn er ook zopas tien boekenruilkastjes geplaatst in Hombeek, Heffen, Leest, Walem en Battel. De boekenruilkastjes hebben hetzelfde concept als de boekenruil, met dit verschil dat ze constant dag en nacht beschikbaar zijn”, zegt schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover.

 

Lees het volledige artikel op www.radioreflex.be/2017/06/02/boekenruilkastjes-geinstalleerd-in-de-dorpen/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is