Busleyden Atheneum-campus Caputsteen gaat sportinfrastructuur naschools openstellen

Op 12 april 2017, over deze onderwerpen: Onderwijs, Sport
Tafeltennisclub

De Vlaamse regering kent aan 53 scholen in Vlaanderen in totaal bijna 4 miljoen euro subsidies toe om hun sportinfrastructuur ook buiten de schooluren ter beschikking te stellen van sportclubs en sportdiensten. Als enige Mechelse school kan Busleuden Atheneum-campus Caputsteen van deze subsidie genieten. 
 
Om hun sportinfrastructuur buiten de schooluren op te stellen konden scholen na een projectoproep vanuit de Vlaamse overheid een dossier indienen voor ingrepen in hun infrastructuur, voor exploitatiekosten of voor een combinatie van beide. Liefst 159 scholen dienden een subsidiedossier in ter ondersteuning, waarvan er uiteindelijk 53 zijn weerhouden. Onder de geselecteerde scholen is er één uit Mechelen: Busleyden Atheneum-campus Caputsteen ontvangt 77.958 euro Vlaamse overheidssteun.

“Om tegemoet te komen aan sportinfrastructuurtekort moedigen wij als stad, waar mogelijk, scholen aan om hun sporthallen naschools open te stellen voor andere gebruikers. Dit is onder meer zo al het geval in het Sint-Romboutscollege. Met Busleyden Atheneum-campus Caputsteen kunnen we via de Vlaamse overheid het sportinfrastructuuraanbod in Mechelen uitbreiden”, zegt schepen van Onderwijs Marc Hendrickx. Dit zal lokale sportclubs met capaciteitsproblemen meer ademruimte geven, hen de mogelijkheid bieden om eventueel aan uitbreiding te werken en/of nieuwe activiteiten te ontwikkelen.

Het is de bedoeling van Vlaams minister van Sport Philippe Muyters (N-VA) om sportinfrastructuur in Vlaanderen zoveel mogelijk op te waarderen. De samenwerking met het departement Onderwijs beschouwt hij als een heel grote kans om de huidige beschikbare sportruimte gevoelig uit te breiden. 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is