Duivenoverlast onder Nekkerspoelbruggen wordt eindelijk aangepakt

Op 8 november 2017, over deze onderwerpen: Openbare ruimte
Nekkerspoelbrug Mechelen

Er is al jaren een ernstig probleem van duivenoverlast onder beide spoorwegbruggen van de Nekkerspoel. Na een plaatsbezoek met Infrabel-ingenieur Bert Cardinaels en de Mechelse netheidsambtenaar Myriam Dewael kon uiteindelijk een akkoord bereikt worden omtrent de aanpak van het probleem. Mechelen is al jaren vragende partij bij spoorwegnetbeheerder Infrabel om overlast ten gevolge van duivenuitwerpselen onder de bruggen in de Nekkerspoelstraat en op de N15 aan te pakken. 
 
Onder beide spoorwegbruggen worden duivenpinnen aangebracht bij middel van  weersbestendige siliconen. Het voorstel om duivennetten te plaatsen, kon niet weerhouden worden omwille van veiligheidsredenen en omdat er in de bruggen niet mag worden geboord.
 
De totale kost wordt geraamd op € 35.000. 
 
“Deze kostprijs is zeker verantwoord. Niet alleen wordt de doorgang voor fietsres en voetgangers veel aangenamer. Ook besparen we op onderhoudskosten, omdat het fiets- en voetpad niet meer dagelijks zal moeten gereinigd worden”, zegt schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA).

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is