'Fleur je straat op' focust op Nekkerspoel

Op 19 mei 2017, over deze onderwerpen: Wijken en Dorpen

De bebloemingsactie van de stad Mechelen 'Fleur je straat op' focust dit jaar op Nekkerspoel. Er komen 457 bloembakken en 162 hangtuintjes met bijen- en vlindervriendelijke bloemen.

De stad deelde jarenlang 40.000 plantjes uit aan alle Mechelaars, maar vorig jaar stopte ze daarmee omdat het resultaat nauwelijks zichtbaar was in het straatbeeld. Het bestuur wil de straten nog wel bebloemen, maar dan gericht.

"Sinds 2015 organiseren we een actie rond gratis bloembakken en hangtuinen in straten met geen of weinig voortuinen. Dit jaar focussen we op de wijk Nekkerspoel, waar tussen 20 en 23 mei in het kader van 'Stad om te Zoenen' extra kuisploegen worden ingezet om samen met de bewoners de buurt proper te maken. Na bevraging door onder meer leden van de wijkraad Nekkerspoel en vrijwilligers van straatcomités zijn er in totaal door bewoners van de wijk Nekkerspoel 457 bloembakken en 162 hangtuintjes met bijen- en vlindervriendelijke bloemen aangevraagd in dertien straten. Zo geven we samen met de bewoners deze buurt een aangename aanblik", aldus schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover.

Bron: www.hln.be/regio/nieuws-uit-mechelen/-fleur-je-straat-op-focust-op-nekke...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is