Mechelen kiest voor energiezuinige leds als openbare verlichting

Op 21 februari 2018, over deze onderwerpen: Openbare ruimte

De stad Mechelen wil binnen een periode van tien jaar de openbare verlichting volledig vervangen door energiezuinige led-verlichting. Hiertoe zijn samen met energiedistributienetbeheerder Eandis actieplannen voor 2017 en 2018 opgemaakt.

In het actieplan 2018 zijn de Tivoliroute (fietsverbinding Eikestraat-Vrouwvliet / parking Tivoli / brug Vrouwvliet / verbinding Oude Dreef-ziekenhuissite), Winketkaai (fietsverbinding achter de sporthal), Zonnestraat (fietsverbinding naar Vrouwvliet), de oversteek Vrouwvliet ter hoogte van de Grote Nieuwedijkstraat en de Ziekebeemdenstraat), de fietsverbinding Rietstraat-Geerdegemstraat, de fietsverbinding Brusselsesteenweg – Geerdegem-Schonenberg) en de Vrouwvlietroute opgenomen.

“We opteren voor led-volgverlichting die de ganse nacht blijft branden met dimming tussen 23 uur ’s avonds en 5 uur ’s ochtends. De realisatie hiervan gaat beslist het fietscomfort verhogen en ten goede komen aan de fietsveiligheid, zeker bijvoorbeeld op de Vrouwvlietroute, waar per werkdag gemiddeld 570 fietsers en in het weekend 450 fietsers worden geteld. Ook nog geven we prioriteit aan led-verlichting in de omgeving van Nekkerspoel-station in het Speelgoedstraatje, op het Ontvoeringsplein, de Frans Halsvest tot aan de Bakelaarstraat en in de Sint-Rumoldusstraat”, stelt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).

Lees meer via www.radioreflex.be/2018/02/21/mechelen-kiest-vol-voor-energiezuinige-led...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is