Nieuwe brandweerkazerne weer stapje dichterbij

Op 23 februari 2017, over deze onderwerpen: Openbare ruimte

De bouwaanvraag voor de nieuwe brandweerkazerne voor de hulpverleningszone Rivierenland is ingediend. Deze komt er binnen twee jaar naast de Nekkerhal in een complex van bijna 20.000 m², waarin ook de stedelijke uitvoeringsdiensten voor een groot deel hun intrek zullen nemen. 
 

“Het wordt een kantoorgebouw met vijf verdiepingen. De brandweer zal er 24 interventievoertuigen kunnen stationeren. Naast een oefenterrein is er bovenop eveneens ruimte voor een sporthal en fitness voorzien. Omwille van onze klimaatneutrale ambities wordt het een zogeheten BEN-gebouw (Bijna Energie Neutraal)”, zegt schepen van Openbare Werken Chris Backx.

Normaliter zullen de werkzaamheden tot de bouw van de nieuwe brandweerkazerne kunnen starten deze zomer na het bouwverlof. De ingebruikname wordt vooropgesteld tegen medio 2019.

De huidige kazerne aan de Dageraadstraat wordt nadien gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouwproject met hoogwaardige bewoning, terwijl het ook de bedoeling is hier het binnengebied in te richten als buurtpark.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is