Stad onderzoekt ‘Klokken in de wind’ van Louis Neefs

Op 27 september 2017, over deze onderwerpen: Cultuur en vrije tijd, Erfgoed

De stad Mechelen onderzoekt op korte termijn of het werk ‘Klokken in de wind’ van Louis Neefs vervangen moet worden. Dat bleek uit het antwoord op een vraag van gemeenteraadslid Freya Perdaens (N-VA) over de restauratie van het werk. 

“Dit jaar zou Neefs 80 jaar geworden zijn, een uitgelezen moment om hem te gedenken", zegt Perdaens. "Maar hoe kunnen we dat doen, terwijl zijn kunstwerk er zo verloren bij staat?” Samen met Mechelaar Barry Swinnen, die al jaren ijvert voor de herwaardering van het werk, trok ze op onderzoek uit. “Het werk is mogelijk gemaakt uit materiaal dat asbest bevat, maar daar is blijkbaar niemand echt zeker van. Indien dat zo is, zou dat kunnen betekenen dat het er beter niet staat."

Die boodschap wou Perdaens niet koudweg via de gemeenteraad bij de familie Neefs zien belanden. Daarom contacteerde ze hen vooraleer ze de vraag gisteren op de gemeenteraad stelde.

"De zus van Louis Neefs, Connie Neefs, liet weten dat de familie het werk, in een misschien kleinere en duurzame versie, een plaats zag innemen dichter in het hart van de stad. Zelf dachten ze aan de Kruidtuin of het Vrijbroekpark. Dat laatste zal de stad nu onderzoeken als optie,” aldus Perdaens. 

Intussen zal de stad er wel werk van maken om het kunstwerk meer onder de aandacht van de Mechelaar te brengen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is