Verkeersomleiding Koningin Astridlaan aangepast

Op 15 februari 2018, over deze onderwerpen: Openbare ruimte

Nadat zich recent tijdens de werken op de ventweg van de Koningin Astridlaan een onverwachte breuk in de waterleiding voordeed, waarbij de stad Mechelen sterk verveeld is voor de schade en de hinder die dit veroorzaakte, dient de verkeersomleiding hier te worden bijgesteld om de nodige herstellingsweken te kunnen uitvoeren.

Vanaf maandag 19 februari zullen de bussen van De Lijn niet meer rijden op de ventweg, maar op de hoofdbaan aan de zijde met onpare huisnummers. Dit deel krijgt een maximum snelheid van 50 km/u en er worden twee tijdelijke bushaltes voorzien. Het gedeelte van de ventweg waar de werken gebeuren, wordt volledig afgesloten voor doorgaand verkeer dat dient om te rijden via de doorsteek aan de Korte Heistraat. Plaatselijk verkeer behoudt wel toegang.

“De werkzaamheden zullen verder verlopen zoals gepland in drie fasen tussen de kruispunten aan de huisaansluitingen. Vanaf begin april worden de voetpaden vernieuwd en in mei wordt de rijbaan geasfalteerd. Intussen bekijken we met de aannemer en de nutsmaatschappijen hoe een herhaling van de onaangename waterleidingbreuk kan worden voorkomen. De bewoners mogen er prat op gaan dat zij een bondgenoot hebben aan de stad die hun belangen terdege behartigt”, zegt schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA).

Bron: www.radioreflex.be/2018/02/15/verkeersomleiding-koningin-astridlaan-aang...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is