Vijf Mechelse straten krijgen nieuwe voetpaden

Op 16 september 2017, over deze onderwerpen: Openbare ruimte

In het kader van het voetpadenprogramma van de stad Mechelen start aannemer Van Hoeyveld in de week van 25 september met de vernieuwing van de voetpaden en de boordstenen in de Voetbalstraat.

De aannemer begint langs de woningen met pare huisnummers aan de kant van de Tervuursesteenweg richting de vaart. Waar de werkzaamheden bezig zijn, zal er een parkeerverbod gelden. Enkel fietsers, voetgangers en plaatselijk gemotoriseerd verkeer hebben gedurende de werken toegang tot de Voetbalstraat.

“Bij het vernieuwen van voetpaden wordt er altijd na de werken wit zand gestrooid. Aan de bewoners vragen we om het zand regelmatig in de voegen te keren, wat de kans tegen verzakkingen verkleint en onkruid tegenhoudt. Wel dient men erop te letten dat het zand niet in de goot terecht komt, hetgeen verstoppingen in de rioolroosters zou kunnen veroorzaken”, waarschuwt schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA).

De werken tot vernieuwing van de voetpaden en boordstenen in de Voetbalstraat zullen vermoedelijk duren tot begin november. In het kader van het voetpadenprogramma van de stad Mechelen krijgen nadien ook nog de voetpaden in de IJzerstraat, de Ieperleestraat, de Mandelstraat en de straat aan het Esdoornplein (dat op zich reeds werd aangepakt) een vernieuwingsbeurt. De totale kostprijs voor al deze werkzaamheden bedraagt € 550.000.

Bron: www.radioreflex.be/2017/09/14/vijf-mechelse-straten-krijgen-nieuwe-voetp...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is