Winterburendag voor meer samenhorigheid

Op 27 november 2017, over deze onderwerpen: Wijken en Dorpen

Op vrijdag 5 januari wordt in Mechelen een nieuw evenement geboren: Winterburendag. Op die manier wil de stad het samenhorigheidsgevoel vergroten.

In Mechelen vindt al jaarlijks een burendag plaats in mei. Met succes: afgelopen editie waren er meer dan 200 deelnemende straten. De stad lanceert nu een wintereditie. “Met deze eerste Winterburendag breiden we het laagdrempelig aanbod uit om mensen uit eenzelfde straat bij elkaar te brengen. Dat is de eerste stap om elkaar beter te leren kennen. Dit initiatief moedigt het samenhorigheidsgevoel aan en kan in de sfeer van de feestdagen zeker extra bijdragen tot versterking van de sociale cohesie in onze stad”, stelt schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover (N-VA).

Wie wil deenemen met zijn straat, dient zich in te schrijven via www.mechelen.be/burendag. Dan krijg je een Oxfam-waardebon van 25 euro en affiches en postkaarten om de buren uit te nodigen. Inschrijven kan tot en met 2 januari. Bovendien maak je kans op een foodtruck met wafels en pannenkoeken. Meer informatie via www.mechelen.be/evenementenloket.

Bron: www.hln.be/regio/mechelen/ook-winterburendag-voor-meer-samenhorigheid~ac...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is