Spectaculaire vernieuwing van dorpskern Hombeek gaat van start

Op 25 oktober 2017, over deze onderwerpen: Openbare ruimte
Dorpskern Hombeek

Op 6 november gaat de vernieuwing van de Hombeekse dorpskern van start. 

De werfzone zal zich situeren op het Sint-Martinusplein, een deel van de Sint-Martinusstraat, de Leibeekstraat, de Diepestraat en het Stationsplein. Met eerst de vernieuwing van de rioleringen vangen de werken op maandag 6 november aan ter hoogte van de kruispunten van de Leibeekstraat met de Sint-Martinusstraat en Leibeekstraat / Diepestraat.

Daarna zullen er ook  rioleringswerken gebeuren in de Sint-Martinusstraat richting kerk en Gemeentestraat (exclusief het kruispunt) om vervolgens dit gedeelte van de straat herop te bouwen. 

“Er zal worden gewerkt in drie fasen. De eerste fase situeert zich in de eerste 50 meter van de Leibeekstraat, vertrekkende vanuit de Sint-Martinusstraat richting Hombekerkouter, vervolgens richting Diepestraat en Sint-Martinusstraat tot net iets voorbij de kerk en ook nog het deel tot de Gemeentestraat en het Sint-Martinusplein (november-december). Fase 2 en 3 omvatten in 2018 respectievelijk het gedeelte Diepestraat tussen het kruispunt Leibeekstraat tot Hombekerkouter en deel Diepestraat tot en met het Stationsplein. Het einde van deze ingrijpende vernieuwingswerken stellen we in het vooruitzicht tegen eind oktober 2018”, licht schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA) toe.

Hoewel de aannemer poogt de hinder zo veel mogelijk te beperken, zal de werfzone, waar parkeerverbod geldt, tijdens de werkuren moeilijk tot niet bereikbaar zijn.

Voor meer info en evolutie van de vernieuwingswerken in de dorpskern van Hombeek, zie www.mechelen.be/werkenhombeek 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is