Werken op Speecqvest vorderen goed

Op 9 november 2017, over deze onderwerpen: Openbare ruimte
Hendrik Speecqvest

Bij de bouw van parking Bruul onder de Hendrik Speecqvest worden er bovengronds, nog tot aan de kerstvakantieperiode, werken uitgevoerd om de rijbaan aan de kant met pare huisnummers en het ‘middeneiland’ ter hoogte van het Kardinaal Mercierplein, af te werken.
 

Van maandagochtend 13 tot en met dinsdagavond 14 november gebeuren er asfaltwerken in de Michiel Coxiestraat. Fietsers en voetgangers blijven steeds doorgang hebben, maar de Coxiestraat blijft vanaf de Hendrik Speecqvest tot en met 24 november voor gemotoriseerd verkeer afgesloten, maar wel in dubbelrichting vanaf de Stationsstraat bereikbaar.

Ook begin volgende week op maandag 13 en dinsdag 14 november wordt met aansluiting op het Raghenoplein de asfaltonderlaag op de Speecqvest aangelegd (vermoedelijk ook nog op 20 november). Tijdelijk zal men dan vanop de Leuvensesteenweg op de linkerrijstrook stadinwaarts moeten rijden om na de brug terug op het juiste rijvak terecht te komen. In de week van 20 november zal de aannemer een asfalttoplaag plaatsen op de Speecqvest, waarna de afwerking van de zone vlak aan het Kardinaal Mercierplein start. Vanaf 24 november wordt alles terug opengesteld aan de pare huisnummerzijde van de Speecqvest.

Omleidingen
Van 13 tot 24 november zal openbare vervoersmaatschappij De Lijn de busperrons op het Stationsplein kunnen bereiken via de rotonde, waar de betonblokken dan tijdelijk worden weggehaald. De bussen zullen omrijden via de Leopoldstraat. Van 24 november tot het kerstverlof geldt er een algemene omleiding via terugkeerbeweging op de Schuttersvest ter hoogte van de Albert Geudensstraat en dan de Michiel Coxiestraat in. Nog van 13 november tot het kerstverlof geldt er op de Hendrik Speecqvest een algemene omleiding voor het doorgaand verkeer richting station. De afslagstrook naar de Colomastraat is dan op het Kardinaal Mercierplein afgesloten, waardoor autombilisten zullen moeten doorrijden tot aan de afslagbeweging aan de Groenstraat om zo de Leopoldstraat te bereiken. De fietsomleiding blijft van kracht via de passerel over de Leuvensesteenweg of door even door te rijden onder de spoorwegbruggen en aan de Wagonstraat terug te keren richting station.

Nieuwe ondergrondse parking al deels open tegen eindejaarsfeesten
“We proberen er voor te zorgen dat al deze werkzaamheden zo weinig hinder zullen berokkenen, maar deze gaan onvermijdelijk gepaard met verkeersomleidingen. Volgens de huidige planning en timing zal al wel tegen de eindejaarsfeesten een deel van de ondergrondse parking Bruul onder de Hendrik Speecqvest kunnen worden opengesteld om te parkeren. De volledige realisatie van de ondergrondse parking Bruul met capaciteit tot 352 auto’s en bovengronds een groen vestenpark stellen we in het vooruitzicht tegen midden juni 2018”, licht schepen van Openbare Werken Chris Backx (N-VA) toe.


Voor alle info en evolutie van deze werkzaamheden: zie www.mechelen.be/speecqvest.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is