"Elke Mechelaar is welkom"

Op 15 oktober 2014

Vernieuwde Den Abeel zet openingsweekend feestelijk in

Met een trimester vertraging gaat dit weekend het nieuwe dienstencentrum Den Abeel aan de Jozef Verbertstraat open. Het oude gebouw deed 41 jaar dienst en werd in september 2012 gesloopt. De opening gaat gepaard met een grootse feestmaand.

Op 12 september 2012 werd het oude dienstencentrum Den Abeel gesloopt om plaats te maken voor een nieuw wijk- en dienstencentrum.

Het nieuwe centrum ontstond uit een samenwerking tussen het OCMW-Sociaal Huis en de stad Mechelen. Kostprijs: zo'n 2,52 miljoen euro waarvan ongeveer een zesde gesubsidieerd werd door de Vlaamse overheid.

Tijdens de werkzaamheden verhuisden de activiteiten van het dienstencentrum naar het wijkcentrum in de Mahatma Gandhistraat 25. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat het nieuwe centrum Den Abeel al in juni van dit jaar heropende, maar de nieuwbouw liep vertraging op. "De definitieve verhuis van zowel het dienstencentrum als het wijkcentrum kon omwille van technische problemen niet eerder doorgaan", zegt Karl Lambregts, verantwoordelijke van Den Abeel.

"Zo moest onder meer de gegoten epoxyvloer hersteld worden, maar nu zijn we er toch klaar voor."

Het is deze week dan ook alle hens aan dek om al het materiaal verhuisd te krijgen. Den Abeel is een van de vijf wijk- en dienstencentra van de stad. Elke Mechelaar is er welkom en moet zich er thuis voelen, een stem hebben en zich kunnen ontplooien, ook mensen uit kansengroepen.

De wijkbewoners kunnen er gebruik maken van ontmoetingsruimtes, polyvalente buurtzalen en overdekte petanquebanen.

"Door zowel de wijkwerking als het dienstencentrum te centraliseren in een multifunctioneel gebouw, hopen we dat de burger nog gemakkelijker zijn weg vindt naar Den Abeel. Nieuwe voorzieningen en een uitbreiding van de dienstverlening maken van Den Abeel de draaischijf voor sociaal contact en zorgverlening op maat", zegt schepen van Wijk- en Dorpszaken Katleen Den Roover.

Zorgbehoevenden kunnen er terecht voor warme middagmalen, een boodschappen- en klusjesdienst, administratieve hulp, . Wie niet goed te been is, wordt door de vervoerdienst van Den Abeel thuis opgepikt en weer teruggebracht voor 2 euro. De opening van het nieuwe wijk-

en dienstencentrum wordt een feest. Het hele weekend staat bol van activiteiten voor jong en oud en dat vanaf zaterdag 18 oktober om 14u.

Een volledig programma van het of- ficiële openingsweekend vind je op de website van de stad.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is