Actie tegen oorlog in Irak

Op 18 maart 2003

MechelenMobiliseert tegen de oorlog, tegen de hypocrisie, tegen het eigenbelang, en voor de dialoog en de internationale solidariteit, geïnspireerd door humane waarden. De menselijke geschiedenis van bloedige oorlogen herhaalt zich.

Uit verontwaardiging en geïnspireerd door humane waarden roept MechelenMobiliseert (MeMo) de Maneblusser op zijn geweldloos verzet tegen de oorlog in Irak te tonen op activiteiten die donderdag en vrijdag worden georganiseerd.

DONDERDAG (als de oorlog begonnen is, anders vrijdag)

1. 16u30 : Protestactie "Geen oorlog om olie" van Internationaal Verzet station Mechelen.

2. 18u : Opening rouwregister animo-Mechelen aan het stadhuis te Mechelen, indien het stadsbestuur dit nalaat zelf te doen.

3. 19u30 : Waken van MechelenMobiliseert aan het monument van de onbekende soldaat op de Wollenmarkt.

VRIJDAG (sowieso)

Wij vragen de schooldirecties de lessen te schorsen voor de 4,5 en 6de jaars zodat deze scholieren kunnen deelnemen aan de betoging van het Europees Vakverbond te Brussel tegen onrechtvaardigheid in de wereld naar aanleiding van de oorlog in Irak en de Europese Top. Betogers worden verwacht om 9 uur aan de gebouwen van het ACOD aan het station van Mechelen.

MechelenMobiliseert ondertekent door: 11.11.11., ABVV, ACLVB, Agalev-Mechelen, animo-Mechelen, Internationaal Verzet, Jeugdhuis Rzoezie, N-VA Mechelen, sp.a-Mechelen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is