Arrondissement Mechelen in het pertijbestuur

Op 10 juni 2002

Afgelopen zaterdag vormde de Nieuw-Vlaamse Alliantie haar definitief partijbestuur (na al in een eerste ronde enkele weken geleden, n.a.v. de verkiezing van Geert Bourgeois tot definitief voorzitter (de komende drie jaren), reeds een deel van dat bestuur te hebben gekozen).

Marc Hendrickx uit Mechelen, die eind september 2001 reeds bij de opstart van de N-VA betrokken was en sedertdien ook in het nationaal partijbestuur zetelde, werd herkozen en zal dus ook de komende drie jaren zetelen in voormeld nationaal partijbestuur.

Hij krijgt er het gezelschap van Reinilde Van Moer uit Willebroek, zodat de "greep" van het arrondissement Mechelen op dit nationaal partijbestuur (in totaal bestaande uit 20 mensen, zijnde de voorzitter en de 2 ondervoorzitters, de penningmeester, de algemeen secretaris, de directeur van het partijpersoneel, de vertegenwoordigers uit de verschillende parlementaire fracties, de nationale woordvoerder en nog enkele partijleden uit gans het land) wel erg groot lijkt te worden.

Zowel Reinilde Van Moer als Marc Hendrickx zijn geen beroepspolitici, maar zeggen er net te willen over waken dat de nieuwe partij -her en der in Vlaanderen in volle opmars en thans zo'n 10.000 leden tellend- voldoende aandacht schenkt aan en behoudt voor de gemiddelde Vlaming, zonder daarmee te vervallen in simplismen of populisme.

"Duidelijke en verstaanbare taal hanteren, gekoppeld aan standpunten m.b.t. het dagdagelijkse leven en acties rond pijnpunten waar de bevolking van wakker ligt, dat is wat de énige democratische Vlaams-Nationale partij in ons landje moét doen", zeggen Reinilde Van Moer en Marc Hendrickx eensgezind.

Reinilde Van Moer is tot ver buiten de regio gekend als zgn. "sleutelvrijwilliger" bij de interculturele uitwisselingsorganisatie voor studenten A.F.S. en was al meermaals met haar man Dirk en kinderen Wim en Kathleen gastgezin voor buitenlanders. Beroepsmatig is deze 45-jarige dame werkzaam op de dienst studentenbegeleiding van de Antwerpse universiteit UFSIA. Zij was arrondissementeel voorzitster van de voormalige Volksunie en koos na de splitsing van die partij haar Vlaams-Nationaal engagement voort te zetten in de N-VA, waarvan zij ook als voorzitster van het arrondissement bevestigd werd.

Zij is lid van verschillende andere verenigingen (vooral culturele) en hoopt thans haar inzet ook via het nationale partijbestuur te kunnen doorzetten.

Marc Hendrickx is 34 jaar, advocaat en gemeenteraadslid te Mechelen en voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij "Mechelse Goedkope Woning". Hij koos de laatste maanden van de voormalige Volksunie resoluut partij voor Geert Bourgeois en werd door deze laatste opgenomen in het nationaal partijbestuur, bij de vorming van de NIEUW-VLAAMSE ALLIANTIE (als lid waarvan hij dus thans is bevestigd na een stemming onder de leden).

Hij is plaatsvervangend lid van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, actief bij verschillende andere verenigingen en ondervoorzitter / woordvoerder van de N-VA van zowel afdeling als arrondissement Mechelen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is