Coalitie van Stadslijst, CD&V én N-VA stelt coalitieakkoord voor

Op 27 november 2012

Dinsdag 27 november stelde de bestuursploeg voor 2013-2018 haar coalitieakkoord en mandaten-verdeling voor. N-VA Mechelen zit samen met de stadslijst (open-VLD, Groen en M+) en CD&V in deze nieuwe meerderheid. Het volledige akkoord, kun je hier lezen (PDF).

N-VA Mechelen levert met Marc Hendrickx de eerste schepen. Hendrickx neemt bevoegdheden zoals diversiteit, integratie, burgerzaken, onderwijs en juridische zaken voor zijn rekening. Bart de Nijn wordt schepen van Openbare Werken, de eerste drie jaar ligt ook de Nekkerhal in zijn bevoegdheid. Nekkerhal. Kathleen Den Roover neemt in  haar schepenambt wijk- en dorpszaken en administratieve vereenvoudiging voor haar rekening. Wim Jorissen is de eerste drie jaar schepen voor N-VA. Hij krijgt werk, sociale economie en economie. Hendrickx neemt economie over van Jorissen in 2016.

Bart Somers (open VLD) volgt zichzelf op als burgemeester en neemt politie, brandweer en algemen zaken voor zijn rekening. Greet Geypen (open VLD) neemt ruimtelijke planning, wonen, stadsvernieuwing, vastgoedbeleid, nieuwe parken en stadstuinen , jeugd en gezin monumentenzorg op zich. Koen Anciaux (open VLD) blijft OCMW-voorzitter en neemt als schepen welzijn, senioren, personen met een handicap en kinderopvang als bevoegdheid.

Frank Nobels (m+) blijft tot 2015 schepen van cultuur en wordt dan door Kristof Calvo (Groen) opgevolgd. Marina De Bie (Groen) wordt schepen van mobiliteit, personeel, leefmileu, klimaat, duurzame energie en internationale samenwerking.  CD&V tot slot levert met Walter Schroons de schepen voor financiën, sport, ICT en preventie. Na drie jaar neemt Hamid Rifi preventie, ICT, administratieve vereenvoudiging en de Nekkerhal op zich als schepen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is