De schaamte voorbij!

Op 14 april 2008

Bijna 8 jaar. Zo lang is Bart Somers nu bijna burgemeester van Mechelen. Verhofstadt was ongeveer even lang paars eerste minister vooraleer hij in België een puinhoop achter liet. Na 8 jaar burgemeesterschap is ook onze burgemeester verrast over “de puinhoop” die hij naar eigen zeggen her en der in Mechelen aantreft, en voelt hij zich niet verantwoordelijk voor wat er in zijn ogen mis loopt. Wat te veel en te lang in Brussel gezeten?

Criminaliteit stijgt opnieuw.

Aan den lijve mocht ook Bart Somers op het Oud Oefenplein ondervinden wat vele Mechelaars dagelijks moeten ondergaan: dat zijn lakser veiligheidsbeleid en het gebrek aan samenhang in de paarse coalitie omtrent veiligheid gevolgen begint te hebben, hoewel hij dit in de gemeenteraad steeds weer ontkent. Het is dan ook geen toeval dat het zijn auto was die werd aangepakt: het is algemeen geweten dat de inbraken in auto’s de voorbije maanden tot ongekende hoogten stegen in Mechelen. Niet echt iets om fier op te zijn. Zou Bart Somers hierover ook zeggen: “ik schaam me voor de veiligheidssituatie op het Oud Oefenplein. Het is een symbool van de puinhoop die ik er jarenlang van heb gemaakt, een schandvlek”?...

Woonbeleid: Somers als een volleerd Pontius Pilatus

Echt erg wordt het pas wanneer de burgemeester zijn mond open doet over de sociale woonproblematiek in onze stad. In 2000 claimde en kreeg de toenmalige VLD-VU met Bart Somers de leiding van de stad, en ook van de MGW. Zoals Somers nu het OCMW olv Anciaux kortwiekt en de nodige middelen ontzegt, moest toen de MGW het ontgelden. Vandaag zijn we 2008, en worden de eerste gevolgen van het beleid van Somers zichtbaar. En wat gebeurt er? Bart Somers speelt Pontius Pilatus, en probeert na bijna 8 jaar burgemeesterschap zijn handen in onschuld te wassen….“Ik voel mij hier als burgemeester niet verantwoordelijk voor. De situatie was voor mijn komst al scheefgegroeid”. Hallo? Is hij misschien Manuel uit “Hotel op stelten”, met 8 jaar “I know nothing”?

De schaamte voorbij

Een mens zou plaatsvervangende schaamte krijgen bij zoveel onzin, ware het niet dat deze coalitie er een sport van maakt om de eigen blunders af te wentelen op andere overheden of besturen.
Laat dit daarom duidelijk zijn: de stijgende criminaliteit in deze coalitie is evenveel mee de schuld van Bart Somers als de dalende criminaliteit in de vorige coalitie mee zijn verdienste was. En wat betreft de situatie op het Oud Oefenplein: wie na 8 jaar verrast moet zijn over de situatie daar, kan beter wat minder in Brussel en wat meer in Mechelen zijn. Misschien weet de heer Somers dan terug tijdig wat er reilt en zeilt in “zijn” stad. En kan hij er iets aan doen voor er weer 8 jaar verlopen…

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is