Duidelijkheid rond Koen Anciaux

Op 18 mei 2002

Nu in een plaatselijke krant (G.v.A.) de "overstap" van schepen Koen ANCIAUX  naar de VLD uitlekte, wil de Mechelse afdeling der "Nieuw-Vlaamse Alliantie"  toch graag haar standpunt desbetreffend toelichten.

Uit een welingelichte VLD-Mechelen-bron, die in al zijn/haar voortvarendheid  wat te veel vertelde, vernam de Mechelse N-VA enkele dagen geleden inderdaad  dat het de intentie is van Burgemeester Bart SOMERS om op zijn bal (31/05 e.k.) de overstap van schepen  Koen ANCIAUX naar de VLD aan te kondigen.

Nochtans was maanden terug door een eerder gunstige wind op de bestuurstafel  van diezelfde Mechelse N-VA reeds een e-mail beland (die daar niet mocht  belanden) die duidelijk maakte dat Koen ANCIAUX al was opgenomen in de  e-mail-bestanden der VLD-administratie. Via diezelfde gunstige wind vernam  de Mechelse N-VA iets later ook al dat Koen ANCIAUX zijn opwachting maakte  op (minstens) een VLD-bestuursvergadering (tot ongenoegen van een aantal  verkozen VLD-bestuursleden) en thans zien wij hoe hij staat te pronken  tussen de 2 andere VLD'ers-schepenen (NEEFS en BLAVIER), VLD-voorzitter Johan TIMMERMANS en Burgemeester Bart SOMERS op de foto en uitnodiging voor  diens laatste zijn "bal van de burgemeester".

Bij de breuk van wijlen de VolksUnie hebben de Mechelse Gemeenteraadsleden  Bart DE NIJN en Marc HENDRICKX zich onmiddellijk bekend tot de N-VA, hierin  bijgetreden door Mechels OCMW-raadslid Erik D'HIET en quasi gans het voormalige VU-afdelingsbestuur.

Koen ANCIAUX heeft aanvankelijk gezegd, tot in sommige regionale kranten  toe, naar de VLD te willen stappen, maar werd dan plots teruggefloten door  broer / minister Bert, maar ook door Burgemeester Bart SOMERS, die de tijd  nog niet rijp achtten enerzijds, de N-VA voort wilden destabiliseren  anderzijds.

Nu 'SPIRIT' op sterven na dood is en op ontploffen staat, en de N-VA  (nationaal zowel als in Mechelen) meer dan ooit op de politieke kaart staat  wil men het doen  voorkomen dat de beslissing van Koen ANCIAUX, die dan zou worden bekendgemaakt op het bal van de burgemeester, erg jong en pril is, waar  voormelde voorbeelden aantonen dat die beslissing al veel langer was genomen  én waar nog kan aan toegevoegd worden dat 'SPIRIT' in Mechelen nooit van  grond kwam...

De N-VA betreurt dit politieke spelletje van én Koen ANCIAUX, én  Alliantie-partner VLD en vraagt hen eindelijk "open kaart" te spelen.

Voor de N-VA bevestigen de halvering van paars en het verkiezingssucces van  enkele Nederlandse partijen, zowel ter linker als ter rechterzijde, eens te  meer de nood aan een duidelijke, rechtlijnige politiek die inhoud boven  verpakking stelt, die doet wat ze zegt en niet verzwijgt wat ze doet, zonder  taboes.

Bezieling en overtuiging hebben immers blijkbaar ook in Mechelen plaats  gemaakt voor politieke marketing die  met een blitse verpakking het gebrek aan inhoud moet verdoezelen.

De N-VA echter bewijst ook in onze stad dat jong en oud opnieuw interesse,  en zelfs enthousiasme kan opbrengen voor een politieke partij. Maar dan wel  voor een politieke partij met een klare visie en duidelijke stellingnames,  ronduit en rechtlijnig, zonder taboes. Een partij die consequent is in haar  politiek denken én handelen, omdat ze de kracht heeft van de eigen  overtuiging.

De Vlaamse politieke 'herverkaveling' biedt geen soelaas. Eenvoudigweg omdat  politieke overloperij niets van doen heeft met inhoud, met het vertrouwen in  de politieke instellingen, met de kloof tussen burger en politiek, laat  staan met het algemeen Vlaams belang. De voordelen van een herverkaveling  reiken niet verder dan het politieke eigenbelang. Of om eenvoudig te  besluiten: zoals zijn broer Bert dezer dagen vooral aan Bert denkt, denkt  Koen ANCIAUX vooral aan Koen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is