Een Mechelse Mobiele Beiaard: waarom niet?!

Op 1 juni 2010

Op de Mechelen Kinderstad-speeldag van zondag 30 mei was op de Veemarkt een mobiele beiaard (gemonteerd op een vrachtwagen) één van de attracties. Mechels Gemeenteraadslid en Vlaams Volksvertegenwoordiger Marc HENDRICKX (N-VA) wil dat de stad het voortouw neemt om naar voorbeeld van dit Tsjechisch exemplaar (afkomstig uit Praag) het idee  uit te werken van een Mechelse mobiele beiaard.

De mobiele beiaard zou een uitstekende ambassadeur  zijn van onze stad en van de beiaardkunst, zou ingeschakeld kunnen worden in Vlaanderen maar ook tot ver daarbuiten en kost eigenlijk relatief weinig.

Het Tsjechische exemplaar zou om en bij de 800.000 euro kosten (zo vernam Hendrickx ter plaatse), maar zo duur hoeft dat niet eens te zijn. Als de stad een werkgroep opricht die alles coördineert, kan onderzocht worden hoeveel subsidies kunnen losgeweekt worden bij de provincie, bij de Vlaamse overheid maar ook bij de Europese instanties. Verschillende grote bedrijven met zetel te Mechelen, zouden dan kunnen gecontacteerd worden om mee hun duit in het zakje te doen, in ruil voor een gegarandeerd gebruik van de mobiele beiaard (uiteraard onder deskundige leiding van iemand van de beiaardschool) op hun bedrijfsfeesten of incentives allerhande, gecombineerd met sponsorvermelding op de vrachtwagen enz....

Ook de beiaardschool zelf zou hier haar voordeel mee kunnen doen: ze kan haar studenten inschakelen om er op te spelen, ze kan haar naam en faam uitdragen in heel Vlaanderen en tot ver daarbuiten en ze kan de edele kunst ermee promoten.

"Eén en ander zou toch moeten kunnen uitgewerkt worden over de partijgrenzen en over de grenzen van meerderheid en oppositie heen?", zo vindt Hendrickx.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is