Geen openbaar zwembad meer in Mechelen : en nu?

Op 25 april 2007

Vooreerst: de beslissing het laatste openbaar zwembad in Mechelen te sluiten, is misschien een noodzakelijke, maar in elk geval een dramatische beslissing voor de Mechelaars. Als er dus één prioriteit is die nu krachtdadig en op korte termijn moet aangepakt worden door de meerderheid, is het wel het gebrek aan zweminfrastructuur in onze stad. In een stad met bijna 80,000 inwoners geen degelijke openbare zweminfrastructuur hebben, is immers gewoon onaanvaardbaar. Daar kan geen enkele begeleidende maatregel, hoe goed bedoeld ook, iets aan veranderenJammer dus dat Somers enkel drastisch en snel optreedt als de boel al “in brand” staat, ipv vooraf te vermijden dat het zo ver komt. Al maanden wordt door dit nieuwe stadsbestuur tijd verspild door gekissebis over welke locatie en welk soort zwembad er moet komen. Het is dan ook zondermeer cynisch dat Somers, in antwoord op vragen hierover, verwijst naar … 2012. Me dunkt dat enige snelheid van handelen hier niet misplaatste zou zijn.

Bovendien is men nu al maanden tevergeefs aan het proberen alles af te wentelen op de hogere overheden, zonder zelf ook maar één euro te voorzien in de begroting 2007, waardoor het blijkbaar steeds moeilijker wordt de hogere overheden te overtuigen om steun te geven.

Het enige dat zeker is, is dat voor de tweede legislatuur op rij Somers een openbaar zwembad dicht doet. Laat ons hopen dat er op korte termijn ook 2 terug open gaan, zodat op zijn minst de status-quo gerealiseerd wordt. Er is al genoeg tijd verloren.

Wij van onze kant zullen mee helpen duwen opdat de hogere overheden Mechelen hierbij helpen. Maar het wordt tijd dat dit stadsbestuur daarvoor ook zélf inspanningen levert. Geen enkele euro voorzien in de begroting 2007, is wat dat betreft alvast geen goed signaal. We hopen dan ook dat van de begrotingswijziging gebruik gemaakt wordt om dit euvel te verhelpen, en de beslissingkracht vanuit de stad te verhogen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is