Kunststedenonderzoek bevestigt N-VA visie

Op 20 september 2012

Zopas werden de resultaten een in opdracht van Toerisme Vlaanderen en de Vlaamse Kunststeden uitgevoerd onderzoek bekend.

Uit dit onderzoek blijkt dat er door de toeristen in Mechelen lager dan gemiddelde bestedingen worden gedaan aan shopping en de studie geeft Mechelen als aanbeveling mee, om te werken aan het genereren van hogere bestedingen, zowel in het verblijfstoerisme als dagtoerisme.

N-VA-lijstduwer, tevens UNIZO-Voorzitter, Wim Jorissen: “Dit sluit perfect aan bij wat UNIZO al jaren zegt en wat ook is opgenomen in het programma van de N-VA : Mechelen is méér dan alleen maar mooi om naar te kijken of om iets te bekijken en dan weer te vertrekken. Toerisme is ook lokale economie. Het terugverdieneffect op toeristisch vlak moet in Mechelen omhoog! “

Tevens blijkt dat de meeste toeristen naar Mechelen komen met de wagen en zich beklagen over de parkeermogelijkheden. Ook dit sluit naadloos aan bij wat de N-VA daaromtrent reeds in haar verkiezingsprogramma gezegd heeft.

Uit het onderzoek blijkt dat Mechelen alle mogelijkheden heeft om een toeristische topper te worden, maar dat het volgend stadsbestuur dus dringend werk moet maken van het terugverdieneffect en de parkeermogelijkheden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is