Mechelen doet het niet zo goed als het stadbestuur beweert

Op 3 oktober 2012

Vandaag werden de resultaten van een door de onafhankelijke denktank Itinera en het gerenommeerde consultancykantoor Deloitte uitgevoerd onderzoek naar de aantrekkelijkheid van de Vlaamse gemeenten bekend gemaakt.

Deze zg. “ aantrekkelijkheidsbarometer “ evalueert, vergelijkt en rangschikt de gemeenten op basis van een aantal criteria – zoals bestuurskracht, economische ontwikkeling en mobiliteit - waarbij elke gemeente uiteraard wordt geplaatst in een categorie met vergelijkbare gemeenten.

Mechelen maakt deel uit van de categorie regionale steden, samen met 7 andere steden : Aalst, Genk, Kortrijk, Roeselare, Sint-Niklaas, Turnhout en Vilvoorde.

De 3 best gerangschikte steden in deze categorie zijn, in volgorde :

  1. Roeselare
  2. Kortrijk
  3. Aalst.

Deze studie toont dus nogmaals aan dat Mechelen helemaal niet tot de beste leerllingen van de klas behoort, zoals het Mechels stadsbestuur steeds voorhoudt, maar dat er - juist integendeel - nog zeer veel ruimte voor verbetering is.

Het Mechels stadsbestuur verspreidt voortdurend zegebulletins en goed nieuwsshows, die evenwel steeds opnieuw de toets van een diepgaande en objectieve analyse niet blijken te kunnen doorstaan.

Het volledige onderzoek kan geraadpleegd worden via de hiernavermelde hyperlink :

http://www.itinerainstitute.org/upl/1/default/doc/20121003_analyse_GPS%20goed%20bestuur_ivdc_deloitte.pdf

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is