Mechelse N-VA betreurt Benaming "NekkersPOOL"

Op 27 mei 2011
De Mechelse N-VA laat bij monde van haar gemeenteraadsleden Bart DE NIJN, tevens Antwerps gedeputeerde en Marc HENDRICKX, tevens Vlaams Parlementslid, weten dat ze betreurt dat voor het nieuwe zwembad aan de Nekker voor deze benaming werd gekozen.
 
"Dit kan misschien goed bekken, doch zaait verwarring en is tekenend voor het gebrek aan creativiteit dat aan de dag werd gelegd op het vlak van de zoektocht naar een benaming", aldus het N-VA-duo. Recreatiedomeinen zijn niet mijn bevoegdheid en ik heb mij in dit dossier in alle collegialiteit opgesteld", aldus Bart DE NIJN .We hebben geopteerd om de mensen zelf een naam te laten kiezen.   Veel Vlamingen hebben blijkbaar niets tegen de Engelse term "pool".   Gelukkig kan je ook in een "poel" zwemmen, dus op dat vlak valt het nog  best mee".
 
Marc HENDRICKX stelt zich ook vragen: "Men baseert zich voor deze naamkeuze op de zgn. wil van de bevolking.  Als men natuurlijk tussen een aantal andere voorstellen dit lanceert, ja, dan zal het wel zijn dat enkele honderden mensen (op een doelpubliek van enkele honderduizenden) hiervoor kozen, doch was er bij dit miljoenenproject echt geen beetje geld meer voor een marketingsgewijze speurtocht naar een andere -, meer Mechelse en historisch verantwoorde naam?  Ik betreur deze taalarmoede ten zeerste !"

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is