Mechelse N-VA boos op Karel De Gucht

Op 29 juni 2002

De Mechelse N-VA reageert geprikkeld op de uitlatingen van VLD-voorzitter Karel De Gucht in de krant van 28 juni. Volgens De Gucht brengt een kartelvorming tussen SP.A en Spirit het politieke evenwicht in de Vlaamse regering in gevaar. "Dat hij dan maar eens een blik werpt op de Mechelse situatie", zegt N-VA-gemeenteraadslid Marc Hendrickx.

"Een alliantie tussen SP.A en Spirit is politiek niet neutraal", zegt Karel De Gucht. "Binnen de Vlaamse regering telt zo'n alliantie evenveel ministers als de VLD. Dat is onaanvaardbaar."

Volgens de VLD-voorzitter moet Spirit na een eventuele kartelvorming met de SP.A zijn conclusies trekken wat de ministerportefeuilles betreft.

"Een verbazingwekkende redenering", zegt Mechels N-VA gemeenteraadslid Marc Hendrickx. "In Mechelen vindt de VLD van Bart Somers het doodnormaal dat de N-VA zich na de overstap van twee voormalige VU'ers zonder morren bij de nieuwe politieke situatie neerlegt. Wetende dat haar alliantiepartner met het vertrek van schepen Koen Anciaux zonder één uitvoerend mandaat achterblijft."

Volgens Hendrickx verlopen de onderhandelingen tussen VLD en N-VA omtrent een aantal verfijningen in de afspraken tussen de twee partners, zeer moeizaam en stroef. "Net omdat de VLD erg veel wil en de N-VA bitter weinig gunt", zegt de N-VA'er. Misschien kan De Gucht met een soortgelijke démarche de toestand in Mechelen komen deblokkeren."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is