Mechelse N-VA maakt kandidaten bekend

Op 4 maart 2014

De 4 Mechelse kandidaten

De Mechelse N-VA afdeling stuurt 4 kandidaten naar de moeder aller verkiezingen. Naar 25 mei toe een duidelijke blijk van vertrouwen van de partij instanties naar de afdeling toe.

 

De vierde plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement van Marc Hendrickx (45 j), werd eerder al bekendgemaakt. Marc HENDRICKX (46 j) is uittredend Vlaams Parlementslid en 1-ste schepen van de stad Mechelen.  Hij legde zich de voorbije jaren in het parlement toe op de domeinen wonen en stedenbeleid enerzijds, het buitenlands beleid van Vlaanderen anderzijds.  Marc woont in het centrum van de stad en is vader van 3 jonge kinderen

 Hij wordt op diezelfde lijst gesteund door Melikan Kucam en Katy Mariëns.

Melikan Kucam (39 j), sinds 2013 gemeenteraadslid in Mechelen en bestuurder van sociale huisvestingsmaatschappijen is te vinden op plaats 21. Als ambtenaar bij een Brusselse OCMW, kent hij de sociale problematiek in Vlaanderen maar al te goed. 30 jaar terug kwam zijn familie toe vanuit Turkije, samen met honderden andere Assyrische vluchtelingen. Lokale financiën, huisvesting, integratie en samenlevingsopbouw zijn elementen waar Melikan zeker op wilt inzetten.

Katy Mariëns (39 j), OCMW-raadslid in Mechelen zal opkomen als 11de opvolger. De advocate uit Heffen is gespecialiseerd in schuldbemiddeling en jeugdadvocatuur. Zij wil zich dan ook graag toeleggen op welzijn, sociale zaken, jeugdzorg en justitie in het algemeen. Als mama van een vijfjarige tweeling is ze erg begaan met jeugdzorg. Naast haar engagement in de Raad van Bestuur van Dodoens en KTM, rijdt ze paard in clubverband bij LRV Leest.

 Op de 21ste plaats voor de Kamer staat Freya Perdaens (25 j). Als regiocoördinator was ze onder meer al drijvende kracht achter het GAS-dossier van Jong N-VA Mechelen. Het afgelopen jaar werkte Freya als kabinetsadviseur voor de schepenen in Mechelen en als persoonlijk medewerker voor Senator Bart De Nijn. Naast Gelijke Kansen en Vreemdelingenbeleid wilt Freya zich graag vastbijten in het gevangeniswezen, dat naar haar mening veel humaner kan.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is