N-VA Mechelen vraagt aandacht voor fietsers in de autoluwe binnenstad

Op 11 juli 2011

Het spreekt voor zich dat autoluw samengaat met een betere infrastructuur voor fietsers en voetgangers. N-VA Mechelen betreurt dat bij een aantal recente ingrepen fietsers en voetgangers uit het oog verloren werden.

  • Het nieuwe fietspad op de Korenmarkt is ter hoogte van de kruising met de Moensstraat niet verlaagd. Dit betekent dus afstappen voor wie met de fiets vanuit de Moensstraat de stad uit wil of voor wie vanuit de Korenmarkt met de fiets naar de bibliotheek wil. Ook voor bv rolstoelgebruikers is de huidige opstap een ferme hindernis.(foto 1)

  • Het wegdek is aan de ingang van de OLV-straat is vrij smal gehouden. Op dit ogenblik nemen bussen en flink wat auto's daar een zeer korte bocht. Een gevaarlijke situatie voor fietsers die de OLV-straat uit rijden. (foto 2)

  • In de Hanswijkstraat werden de parkeermogelijkheden al aangepast aan de nieuwe verkeerscirculatie. Helaas eindigt het fietspad nu vlak voor nieuwe parkeerplaatsen. (foto 3)

  • De Ziekeliedenstraat is enkel bestemd voor lokaal verkeer. Ze mondt ook uit op de voetgangerszone van de Korenmarkt. Zodoende kan deze straat niet dienen als veilige alternatieve fietsroute voor de drukke OLV-straat.

 

N-VA Mechelen vraagt een snelle aanpassing van deze ontwerpfouten en meer aandacht voor deze aspecten in de toekomst.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is