N-VA Mechelen betreurt Frank Dietens' beslissing om dan toch niet te kandideren

Op 11 augustus 2012

N-VA Mechelen betreurt de beslissing van Frank Dietens, voorzitter van voetbalclub RCM, om dan toch niet te kandideren bij N-VA Mechelen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober, ondanks eerdere expliciete toezegging (ook in de lokale pers).

Dietens denkt dat één en ander 'oncombineerbaar' is met zijn professionele activiteiten en zijn inzet als voorzitter van voetbalclub RCM. N-VA Mechelen vindt het Vreemd dat hij de dagen en weken voor de bekendmaking van Dietens' kandidatuur (op 11 juli) hij hier geen bedenkingen bij had en evenzeer erg vreemd dat hij dit nu, amper een maand na zijn beslissing, besluit: in volle vakantieperiode, op een moment dat de campagne niet eens echt begonnen is (laat staan dat er al tijdrovende vergaderingen allerhande zouden plaatsgrijpen) en ook de voetbalcompetitie in de reeks van RCM niet eens gestart is.
 
N-VA Mechelen lijsttrekker Marc Hendrickx wijst erop dat Dietens een en ander 'vergeet' te melden: "Dietens vertelde mij over de ongelooflijke druk -intern (binnen zijn voetbalclub) en extern- die hij heeft ondervonden vanuit vooral VLD en SP-a-hoek sinds hij de stap naar de N-VA kenbaar maakte.  De politiek "correcten", voor wie openheid, verdraagzaamheid en tolerantie mooie woorden zijn, achten die echter niet van toepassing als de N-VA in het vizier komt. Zij vonden dat het niet kon dat Dietens bij ons zou kandideren en haalden al hun intimiderende wapens boven!" aldus Hendrickx.
 
"Dat dhr. Dietens bezweek onder de druk is spijtig. Ik verheel niet dat de lokale N-VA dit als een tegenslag ervaart" zegt Hendrickx.  "Maar stellen dat we in een hoekje zitten te kniezen zou ook de waarheid geweld aandoen.  Wij zijn meer dan ooit slag- en krachtvaardig met het oog op het bereiken van ons doel, het breken van de paarse meerderheid in Mechelen!  Dat Dietens dan toch nog lid blijft van onze partij en ons dankt voor het vertrouwen, is een magere troost, maar meegenomen...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is