N-VA Mechelen wil dat de stad mensen hélpt bij sneeuwruimen in plaats van ze te bedreigen...

Op 5 februari 2012

Het stadsbestuur van Mechelen, bij monde van schepen Ali Salmi,  waarschuwt de bevolking dat er streng zal opgetreden worden tegen de mensen die hun stoep na sneeuwval niet schoonmaken.

Langs de ene kant is het mooi dat het stadsbestuur de mensen doet denken aan hun burgerplicht om het openbaar domein voor hun deur toegankelijk te houden voor de passerende medeburgers, langs de andere kant heeft N-VA-Mechelen, bij monde van gemeenteraadsleden Bart De Nijn en Marc Hendrickx wel bedenkingen bij het stoer doen van de schepen, die al zwaait met sancties tegen mensen die niet snel genoeg sneeuw en ijs ruimen.

 Heeft het schepencollege al eens gedacht aan:

  1. Mensen die fysisch geen zwaar werk meer kunnen verrichten, maar die nog wel thuis wonen? Het beleid van de Vlaamse en provinciale overheid is er net op gericht oudere mensen zo lang mogelijk thuis – in hun vertrouwde omgeving – te laten wonen. Er worden daar zelfs subsidies voor uitgereikt! Als tegen deze mensen door de stedelijke overheid wordt opgetreden, werkt ze dit beleid gewoonweg tègen!

  2. Mensen die tijdens de sneeuwval niet thuis waren? Op reis zijn of in de kliniek liggen, bij voorbeeld? Krijgen die ook een PV in hun bus? Niet iedereen kan aan familie of vrienden vragen dit binnen de kortste keren te komen opknappen, in geval van…

  3. Vooral toch ook allochtone gezinnen, waar de stoep vaak besneeuwd blijft liggen, omdat ze de gewoonten van een land waar het ’s winters regelmatig sneeuwt, (nog) niet kennen? Het integratiebeleid van schepen Salmi heeft alvast deze vruchten nog niet geoogst, zo te zien…

  4. Aan leegstaande huizen in een straat (de onteigende huizen aan de Geerdegemvaart b.v.) en waar de stad eerder zelf verantwoordelijk is voor de schoonmaak?

In plaats van de mensen schrik aan te jagen, zou het stadsbestuur beter de handen uit de mouwen steken en zorgen dat, naast de autowegen, ook de stoepen waar veel mensen passeren, sneeuw- en ijsvrij worden gemaakt.

N-VA-Mechelen stelt voor dat er zo snel mogelijk door de stadsdiensten een task-force  wordt opgericht om bij de volgende sneeuwval de burgers zo veel mogelijk te helpen, in plaats van ze te bedreigen!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is