N-VA boos om aanpak problemen bij politie

Op 7 mei 2011
Uit de in bijlage bijgevoegde agenda voor de aanstaande gemeenteraadscommissie "veiligheid", kan U afleiden dat Korpschef Y. BOGAERTS een toelichting zou komen geven over de onderhandelingen met de politievakbonden, n.a.v. de syndicale onvrede en acties van de afgelopen weken.
 
Vorige week, op de gemeenteraad van dinsdag 26/04 ll., had Marc Hendrickx dit gevraagd in het actualiteitsdebat.  Hij heeft tegen de burgemeester gezegd dat hij de onderhandelingen, die plaatsgrepen afgelopen donderdag, alle kansen wou geven en daarom het actualiteitsdebat mocht afgevoerd worden, op voorwaarde dat op de eerstkomende commissie-vergadering "veiligheid" (die van aanstaande dinsdag dus) een uitgebreide toelichting zou volgen door - en het gesprek zou kunnen aangegaan worden met én Korpschef, én vakbonden, iets waar burgemeester Somers mee instemde.
 
Door nu -tegen deze belofte in- de vakbonden niet uit te nodigen op deze vergadering, geeft men een bijzonder slecht signaal, én naar de gemeenteraadsleden toe, én naar de vakbonden (iwij hebben trouwens zonet van enkele syndicaal actieve politiemensen vernomen dat het hen zelfs niet eens gevraagd is, dus men moet niet afkomen met het argument als zouden de politievakbonden dit zelf niet willen).  Met alle respect voor de korpschef, maar er zal dus maar één visie kunnen aanhoord worden, slechts één kant van de medaille kunnen bekeken worden...
 
Wij vinden dit een ongeoorloofd breken van een belofte, en we zullen het hier niet bij laten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is