N-VA wil parkingtunnel onder spoorweg

Op 28 mei 2005

Via de lokale pers vernam de Mechelse N-VA dat coalitiegenoten CD&V en VLD denken aan een parkeertoren aan de Zandpoortvest, voor hen liefst nog volgend jaar te bouwen.

Via diezelfde lokale pers willen wij onze coalitiegenoten laten weten dat de Mechelse N-VA dit niet ziet zitten, doch wij doen onmiddellijk een tegenvoorstel.

Veel beter laat men de Zandpoortvest immers zoals die er nu bij ligt, met een eenvoudige ingreep kan deze parking dan uitgebreid worden naar het Douaneplein toe: het volstaat een tunnel te graven onder de spoorweg.Deze oplossing biedt volgens de Mechelse N-VA tal van voordelen :

  • Er is nagenoeg geen hinder tijdens de werken, er kan ook vanaf het Douaneplein gewerkt worden en de (meeste) parkeerplaatsen blijven beschikbaar tijdens de werken

  • De kostprijs zal een groot stuk lager liggen en er kan veel sneller gewerkt worden

  • Het Douaneplein wordt ontsloten; vanaf deze parking kan men vlot naar Nekkerhal, bioskoop, het prov. domein, de nieuwe fuifzaal én het centrum (misschien kan er ook een link gelegd worden naar het containerpark, bvb voor het deponeren van papier en karton)

  • De verkeersdruk op het (weinig overzichtelijke) Hoogstratenplein wordt sterk verminderd wanneer er activiteiten plaatsvinden in de Nekkerhal of op het prov. domein De Nekker

  • Ook de druk op de ring kan zo beperkt worden deze oplossing biedt veel meer mogelijkheden voor de aansluiting met openbaar vervoer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is