OCMW MECHELEN WORDT ”SOCIAAL HUIS”

Op 3 oktober 2014

Stel ! …Je dochter van 8 jaagt je de kast op en je weet je geen raad meer in haar opvoeding.  Binnenkort kan je met jouw probleem terecht in het Sociaal Huis.

Stel !...Je wil er graag nog eens tussenuit voor enkele dagen maar je kan je zorgbehoevende ouder niet achterlaten.  Het Sociaal Huis begeleidt je naar de gewenste opvang van je ouder.

 

Waar het OCMW soms louter beschouwd werd als een instelling waar je uitsluitend terecht kon voor leefloon of schuldbemiddeling  openen we nu met de nieuwe benaming “Sociaal Huis” de deur voor alle Mechelaars  die een vraag hebben over welzijn in de ruime zin.

CMW Mechelen verandert niet alleen van naam maar zal eveneens onderdak bieden aan allerhande welzijnsactoren.  Op termijn zal je hier de dienst preventie, de Opvoedingswinkel en ook de dienst stedelijke kindercrèche van Mechelen kunnen vinden.  Kortom, in de toekomst zullen diensten en instellingen in de welzijnssector die inhoudelijk samenwerken, waar mogelijk eveneens fysiek worden samen gebracht.  Dit is niet alleen eenvoudiger voor wie vragen heeft of komt aankloppen voor hulp, het betekent ook een duidelijke efficiëntiewinst.

N-VA en wij als OCMW-raadleden in het bijzonder vinden  het enorm belangrijk dat elke Mechelaar snel en bij de juiste dienst kan aankloppen.

Bij een vernieuwde werking, hoort ook een nieuw logo.  Geen dure aanbesteding maar een mooi resultaat van een bevraging bij onze eigen medewerkers. 

Deze vernieuwing vraagt uiteraard om een feestelijke inhulding op 19, 20 en 21 september a.s.  Neem gerust een kijkje op www.uitinmechelen.be.

Voor vragen of opmerkingen kan u steeds terecht bij onze OCMW-raadsleden in het Sociaal Huis!

Hilde Baetens, Tom Geys en Katy Mariëns.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is