Onderwijsbrochure helpt ouders en jongeren bij goede schoolkeuze

Op 9 oktober 2014, over deze onderwerpen: Onderwijs

Maar liefst 40 000 kinderen, jongeren en volwassenen volgen op één of andere manier een opleiding in Mechelen. Om de weg te vinden tussen de verschillende onderwijsinstellingen, stelden de verschillende onderwijspartners de onderwijsbrochure op. Deze brochure werd het afgelopen jaar bijgewerkt om studenten en ouders vanaf januari 2015 te helpen bij de zoektocht naar de juiste school.

In de brochure basis- en secundair onderwijs Mechelen staan  37 basisscholen, 13 secundaire scholen, 3 centra voor deeltijds onderwijs, 1 Syntra (leertijd), 2 hogescholen, 2 scholen voor deeltijds kunstonderwijs en 5 centra voor volwassenenonderwijs vermeld.

De stad hoopt met deze onderwijsbrochure ouders en jongeren te begeleiden naar een goede keuze van school. “Cijfers geven aan dat jongeren nog te vaak wisselen van richting en school doorheen de loopbaan. Het Onderwijs Overleg Mechelen (O.O.M.) stelde daarom deze onderwijsinventaris op om jongeren en hun ouders te begeleiden bij hun keuze,” weet schepen van Onderwijs Marc Hendrickx.

Niet alleen vinden ouders er de verschillende basis- en secundaire scholen in terug, er staat ook informatie in over inschrijvingen van kleuters. Er wordt ook uitleg gegeven over de  diensten die zich met onderwijs en de daarbij horende begeleiding bezig houden. “Mechelen is een onderwijsstad en wil met deze onderwijsinventaris ook leerlingen en studenten uit de ruime regio aantrekken. De aanwezigheid van leerlingen en studenten in een stad geeft immers ook een extra impuls aan het sociale en culturele leven in die stad”, zegt burgemeester Bart Somers.

Mechelen is een echte onderwijsstad, maar deze uitspraak gaat niet enkel op voor het leerplichtonderwijs. Ook voor wie zich wil bijscholen of omscholen, huisvest de stad een ruim aanbod aan opleidingsinstellingen. Daarom is er ook een brochure “Levenslang & Levensbreed Leren in Mechelen” opgesteld. Hierin vind je het diverse aanbod van onderwijs- en vormingsinstellingen, zoals hogescholen, volwassenenonderwijs, basiseducatie, middenstandsopleiding, Huis van het Nederlands, deeltijds kunstonderwijs,

Je kan deze brochure online raadplegen via www.mechelen.be/onderwijs > Scholen. Wie graag een papieren brochure krijgt, kan deze eenvoudig aanvragen door een mailtje te sturen naar onderwijsondersteuning [at] mechelen.be.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is