Onderwijswerkgroep N-VA Mechelen

Op 20 februari 2014, over deze onderwerpen: Onderwijs

Er roert wat in het onderwijs. Een hervorming is op til. Maar het lerarenkorps, toch geen onbelangrijke stakeholder in het debat, wordt zowat systematisch genegeerd. Daardoor is het onderwijs, eindelijk zullen we maar zeggen, tot een echt verkiezingsthema geworden. N-VA kopstukken Kris Van Dijck en Geert Bourgeois hebben er een heuse "Ronde Van Vlaanderen" op zitten, die op grote belangstelling kon rekenen. Peter De Roover (VVB, en sinds ons congres ook kandidaat voor de N-VA op de Antwerpse kamerlijst) is met een groep van een tiental leerkrachten "De Werkvloer" begonnen om het politieke debat te beïnvloeden. Kranten en tijdschriften besteden er terug aandacht aan.

En de wereld staat niet stil : meer en meer inhoud wordt "online" aangeboden (hebt U al gehoord van KlasCement of de KhanAcademy ? Misschien zitten Uw kinderen op Bingel ?) en dankzij "podcasts" van vele bekende universiteiten zoals het Engelse Oxford hoeft in de file staan tegenwoordig geen tijdverspilling meer te zijn. Het traditionele klaslokaal ziet er ook heel anders uit dan 30 jaar geleden: onze kinderen oefenen hun tafels met "Grand Prix Multiplication" op een "smartboard".

Wij dragen alle mensen die zich inzetten voor het onderwijs van onze kinderen een warm hart toe. Binnen het N-VA bestuur in Mechelen zijn we met een werkgroep onderwijs gestart. We willen als politieke beweging inspelen op thema's die in de klas leven: belangstelling wekken voor techniek (denk aan het Vlaamse techniektoernooi), nadenken over kinderen met leervoorsprong, de groeiende taalproblematiek in de centrumscholen, het zijn maar een paar van de onderwerpen die ons boeien.

Onderwijswerkgroep-foto

(foto v.l.n.r. : Karl Vermaercke (afdelingsvoorzitter), Karl Wijnen en Bert Smits)

 

Voor vragen of input kunt U terecht bij onze Schepen van Onderwijs Marc Hendrickx (marc.hendrickx [at] n-va.be) of de werkgroepvoorzitter Bert Smits (bert.smits [at] n-va.be).

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is