Schepen STEVENS verbloemt de financiële waarheid

Op 4 september 2007

Het moge duidelijk zijn dat Mechels Schepen van Financiën, in de hem gekende stijl, de financiële toestand van de stad rooskleuriger verkoopt dat deze in werkelijkheid is.

De vergelijking met een privé-gezin dat toch ook leent om de gezinwoning te kunnen realiseren, gaat echt niet op: als U en/of ik er een zelfde handelswijze op na zouden houden als de stad thans, dan komt onvermijdelijk het moment dat de schuld niet meer kan terugbetaald worden.Teren op de financiële reserves, steeds weer opnieuw, blijven rekenen op meevallers en door verschuivingen allerhande naar meer financiële ademruimte zoeken: het getuigt niet van een gezonde visie en aanpak terzake.

Beter ware het ook op financieel vlak de tering naar de nering te zetten, zoals ook de begrotingscommissie (m.a.w. de financiële experts van de stad) adviseert.

De begrotingscommissie waarschuwt zelfs in zeer expliciete bewoordingen ("het is onze plicht om de leden van het college en het managementteam er op te wijzen dat een voorzichtig financieel beleid meer dan nodig zal zijn", en "met de opmaak van het budget 2008 in het vooruitzicht is er voorlopig weinig goed nieuws te melden"), maar daar hebben Stevens en co. geen oren naar.

Deze perceptie-coalitie vat immers grote en vooral dure projecten aan, in de hoop dat de Mechelaars er het financiële kostenplaatje niet van achterhalen.

Ooit komt boontje om zijn financieel loontje !

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is