Stad roept Hombekenaars op trage wegen te evalueren

Op 21 augustus 2014

Nog tot 8 september kunnen de Hombekenaars en andere inwoners van Mechelen op pad om de trage wegen te evalueren. Het doel van de stad is om hiermee tot een duidelijk beheersplan voor de trage wegen te komen.

 

In het voorjaar werden alle kerkwegels, voet- en buurtwegen in Hombeek door vrijwilligers in kaart gebracht. Deze zijn nu samengebracht in een evaluatiebundel en overzichtskaart.

“Deze evaluatiebundels maken deel uit van een studie om tot een beheersplan voor de trage wegen te komen”, zegt schepen van wijk- en dorpszaken Katleen Den Roover (N-VA). “De stad werkt hiervoor samen met Trage wegen vzw.”

In de bundel zijn maar liefst 22 trage wegen opgenomen, maar niet iedereen hoeft elke weg te bewandelen. Zo kan een oudercomité de wegen evalueren rond de school. Of kunnen buurtbewoners de voor hen meest praktische trage wegen beoordelen.

Door de bundel in te vullen, kunnen de Mechelaars aangeven of ze de weg al kenden en wat volgens hen verbeterd kan worden. Zo kan er onder meer een vraag naar beter onderhoud, het vervangen van roestige prikkeldraad of de aanplanting in een berm uit volgen.

“De trage wegen zijn niet enkele getuigen uit het verleden maar kunnen ook vandaag hun nut hebben als ecologische verbinding tussen natuurzones of als veilige verplaatsingswegen voor de zachte weggebruiker. “ geeft schepen Den Roover nog mee.

Heel wat trage wegen zijn nog duidelijk zichtbaar in het landschap en goed toegankelijk, andere liggen verscholen , liggen er verwaarloosd bij en/of zijn niet meer toegankelijk.

 Tot 8 september kunnen mensen nog op pad om de evaluatiebundel in te vullen. Dat is de einddatum van de inzameling van de gegevens. Wie nog een evaluatiebundel wil kan deze bekomen met een e-mail naar Roger.hoevels [at] mechelen.be of via http:///www.mechelen.be/hombeek.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is