Wil het stadsbestuur de Nekkerhal weg?

Op 10 december 2009

Het lijkt er sterk op!  "Het is een publiek geheim dat het huidig stadsbestuur de Nekkerhal liever kwijt dan rijk is. Nochtans is dit de enige winstgevende vzw die de stad bezit. Elk jaar ontvangt het stadsbestuur ongeveer 370.000 euro van de vzw, terwijl andere vzw's jaarlijks ettelijke duizenden euros aan de Mechelse belastingbetaler kosten" concluderen gemeenteraadsleden Marc Hendrickx (N-VA) en Hamid Riffi (CD&V).

 De gemeentraadsleden van CD&V en N-VA zetten een aantal  duidelijke feiten op een rijte: "De bestaande overeenkomst tussen stad Mechelen en de vzw Nekkerhal zorgde er voor dat de vzw Nekkerhal een gezonde vzw was die dus ook zelf in een aantal grote restauratiewerken kon voorzien.

Aangezien de stadskas na drie jaar paars leeg is, probeert men elke cent die men ergens kan wegpikken, ook binnen te halen. Dus beslist het stadsbestuur om de vzw nog eens extra 150 000 euro jaarlijks te laten bijbetalen (een verhoging van 38%!). Hiermee legt men de Nekkerhal droog, in tijden van crisis, die ook in deze sector duidelijk voelbaar is.

Somers en co proberen constant de nationale pers te halen met allerhande idiote ideeën. Terwijl ze hier een evenementenhal hebben, met nationale en internationale uitstraling!

 Aangezien deze beslissing van de meerderheid wordt opgelegd, zonder enig voorstel naar het management,de RvB of AV van de vzw en zonder inspraak van de gemeenteraad of bevoegde commissie, kunnen wij ons niet van de indruk ontdoen dat het stadsbestuur de vzw wil kapot maken, om daarna de evenementenhal goedkoop van de hand te kunnen doen."

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is