Bart De Nijn keert terug als schepen vanaf 1 januari 2018

Op 15 juni 2017
Chris Backx en Bart De Nijn

Bart De Nijn herneemt op 1 januari 2018 zijn schepenambt in Mechelen. De Nijn nam in 2015 vrijwillig ontslag als schepen toen hij in eerste aanleg werd veroordeeld voor belangenvermenging. Bart hield zijn onschuld steeds staande en dat werd in mei van dit jaar ook bevestigd door het Hof van Beroep, dat hem over de hele lijn vrijsprak. Chris Backx, die Bart De Nijn verving, zal nog tot het einde van dit jaar zijn lopende dossiers opvolgen en overdragen en keert dan terug als voorzitter van de Mechelse gemeenteraad.

Voor Bart De Nijn is zijn terugkeer als schepen het sluitstuk van een lange, onzekere periode. “Ik was altijd overtuigd van een goede afloop, al was ik natuurlijk enorm opgelucht na de vrijspraak. Ik ben blij dat ik mij nu weer volop kan inzetten als schepen van Openbare Werken in Mechelen.”   

Toch neemt Bart niet meteen opnieuw plaats in het schepencollege. “Al staat hij daar natuurlijk om te springen”, zegt afdelingsvoorzitter Karl Vermaercke. “Maar huidig schepen Chris Backx, die Bart De Nijn verving, is nog met heel wat dossiers bezig. We beslisten daarom in samenspraak met alle betrokkenen om Chris de nodige tijd te gunnen die dossiers af te werken of voor te bereiden voor een vlotte overdracht. Zo kan Bart op 1 januari 2018 een ideale herstart maken.”

Chris Backx keert vanaf januari 2018 terug als voorzitter van de Mechelse gemeenteraad. Dat was hij sinds het begin van de bestuursperiode in 2013, tot hij in 2015 overnam van Bart De Nijn. Huidig gemeenteraadsvoorzitter Rita Van den Bossche neemt dan opnieuw haar zitje in als gemeenteraadslid van de N-VA.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is