Bert Smits zal binnenkort zetelen in de gemeenteraad. Maak kennis met Bert!

Op 27 mei 2023

Bert en zijn vrouw Christine wonen al meer dan 25 jaar in Mechelen, en sinds 2000 in de mooie deelgemeente Hombeek. In 2012 engageerde Bert zich reeds in de politiek.
Met een mooie 532 voorkeurstemmen, werd Bert 3de opvolger bij de N-VA fractie.

Als financieel expert is Bert erg begaan met de manier waarop de stad omgaat met belastingsgeld. « Een schuld van 3600 EUR per persoon vraagt een zorgvuldiger beheer. Het nieuwe stadsbestuur maakt er een potje van.” 

Als docent en onderwijsvrijwilliger hecht Bert grote waarde aan goed onderwijs voor onze kinderen. De stad moet haar instellingen ondersteunen, met klemtonen op Nederlands, Wetenschap en Techniek, en begeleiding naar werk.

Bovendien is Bert van mening dat Mechelen en haar deelgemeenten per auto bereikbaar moeten blijven, met voldoende parkeerplaatsen, vooral voor de mensen die van wat verder moeten komen of moeilijker te been zijn. “Vlotte lokale mobiliteit komt in het gedrang door een bijna dogmatische anti-autofilosofie van het huidige stadsbestuur: de ramp met de vesten zijn daarvan het duidelijkste bewijs, maar in elke wijk worden nodeloze, soms ronduit gevaarlijke wegversmallingen toegevoegd en paaltjes gezet. “

Een leefbare stad is een bereikbare stad, en het is net dat waarop Bert in de gemeenteraad regelmatig op zal wijzen.

We wensen Bert veel succes!

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is