Gemeenteraadslid Kerstin Hopf woont Staatsbezoek van President Gauck bij

Op 9 maart 2016, over deze onderwerpen: Inburgering en Integratie

Persbericht:

Woensdag 9 maart 2016 had gemeenteraadslid Kerstin Hopf (N-VA) de eer aanwezig te mogen zijn bij het Staatsbezoek van President Gauck.

Kerstin Hopf: ‘Het is een hele eer dat ik President Gauck tijdens een informele babbel even te woord kon staan. Het is altijd fijn om iemand te ontmoeten van je geboorteland. Ik werd namelijk geboren in Gross-Umstadt, een stadje niet ver van Frankfurt am Main. Daar ging ik naar de kleuterschool.  De lagere school liep ik in Beieren, Passau. Mijn hogere studies deed in Antwerpen, waar ik ook op kot zat’

Sinds 1987 woont Kerstin Hopf in Vlaanderen en sinds het jaar 2000 woont ze samen met haar gezin in Leest. Ze werd verkozen als gemeenteraadslid voor N-VA in 2012.

‘Als geïntegreerde EU-burger weet ik zeer goed wat het betekent om een nieuw leven in een ander land op te bouwen. Als gemeenteraadslid in Mechelen draag ik het Vlaams karakter van Mechelen hoog in het vaandel. Ik zet mijn schouders mee onder ons beleid waarbij nieuwkomers op hun rechten gewezen worden, maar anderzijds ook op hun plichten, zoals het beheersen van de Nederlandse taal en het zich aanpassen aan onze normen en waarden. ’, meent Kerstin Hopf.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is