Jongeren lanceren stemtest over partijgrenzen heen

Op 28 september 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018

De politiek dichter bij de jeugd brengen. Dat is de doelstelling van een stemtest die jonge kandidaten van de meeste politieke partijen gisteren samen hebben gelanceerd.

Jonge kandidaten van alle politieke partijen (op Be.One na - de partij had naar verluidt geen interesse) ontwikkelden de stemtest om te polsen naar de mening van jonge Mechelaars en tegelijkertijd hun eigen projecten voor te stellen. “In de aanloop naar verkiezingen zijn het vooral de lijsttrekkers die aan bod komen in debatten of in de media. Om die reden wou ik over de partijgrenzen heen een initiatief starten om de betrokkenheid met jongeren in onze stad te vergroten en een stem te geven aan al die geëngageerde jongeren die opkomen in Mechelen”, zegt Karl Lauwers (CD&V).

Betrokken bij politiek
“Naast andere stemtesten die al zijn gelanceerd, brengen wij er nu zelf een uit met stellingen en thema’s specifiek gericht op jongeren en jonge gezinnen”, gaat Sander Demeester (sp.a) verder. Ze stellen hun eigen standpunten voor, maar willen omgekeerd ook leren wat bij jongeren tot 35 leeft. Bedoeling is zoveel mogelijk jongeren te bereiken. “We willen deze stemtest opsturen naar de Mechelse scholen en de Thomas More hogeschool zodat ook 16 tot 18-jarigen worden betrokken bij de lokale politiek”, aldus Maxine Willemsen (Groen). De stemtest werd ontwikkeld in samenwerking met het nieuw Mechelse webagency Satch en is terug te vinden via www.mechelenstemtjong.be.

Bron: www.hln.be/regio/mechelen/jongeren-lanceren-stemtest-over-partijgrenzen-...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is