Mechelen organiseert zomerscholen én taalstimulerende projecten

Op 12 juli 2020
Zomerscholen en taalstimulerende projecten

In Mechelen zetten ze alles op alles om alle mogelijke leerachterstand die leerlingen tijdens de coronacrisis hebben opgelopen, weg te werken. Mechelen organiseert immers zowel zomerscholen als taalstimulerende activiteiten. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts lanceerde deze initiatieven om te vermijden dat leerlingen met een leer- of taalachterstand aan het nieuwe schooljaar zouden beginnen. “We beseffen dat door corona veel leerlingen de leerstof niet hebben kunnen opnemen, zoals het zou moeten”, zegt Weyts. “Met de organisatie van zomerscholen en projecten die focussen op het Nederlands bieden we hen de mogelijkheid om hun kennis bij te spijkeren.”

“Bovenop de vele zomerscholen die in gans Vlaanderen worden georganiseerd, gaan er ook een vijftigtal taalstimulerende projecten van start”, zegt Weyts.

“We zijn zeer tevreden dat onze stad deze enorme inspanning levert om die leerlingen die het hard nodig hebben op de best mogelijke manier te ondersteunen”, zegt onze fractieleider Marc Hendrickx, voormalig schepen van onderwijs.

“Met de organisatie van zomerscholen en taalstimulerende projecten bieden we hen de uitgelezen kans op een faire start van het nieuwe schooljaar.”

Concreet krijgt Mechelen €50.000,00 subsidies voor het organiseren van zomerscholen. Daarbovenop komt er nog een extra subsidie van €13.851,00 voor het organiseren van taalstimulerende projecten.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is