Minister van Financiën Van Overtveldt wordt lijstduwer voor N-VA Mechelen

Op 16 juni 2017, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Johan Van Overtveldt wordt lijsttrekker

Minister van Financiën en Fiscale Fraudebestrijding Johan Van Overtveldt zal bij de lokale verkiezingen van 2018 de N-VA-lijst in Mechelen versterken als lijstduwer.

Een mogelijke verhuis van de minister naar Mechelen was al een tijd onderwerp van gesprek en berichtgeving. Achter de schermen werkte de minister ondertussen al maanden mee aan de voorbereiding van het verkiezingsprogramma van de Mechelse N-VA-afdeling. Na een periode van besprekingen met de partij, de afdeling en zijn gezin werd de knoop doorgehakt: de minister zal een actieve rol spelen tijdens de lokale verkiezingen in Mechelen, de stad waar hij als tiener studeerde. Dat betekent ook dat de minister op korte termijn zal verhuizen van Kapellen naar Mechelen.

Werk aan de winkel in Mechelen

Johan Van Overtveldt: “De N-VA heeft in Mechelen in de huidige bestuursperiode mee het verschil kunnen maken. Mechelen is een bijzonder aangename en veelzijdige stad. Dat neemt niet weg dat er ook pijnpunten zijn. We mogen niet blind voor zijn voor het feit dat een stad als Mechelen steeds meer geconfronteerd wordt met inburgerings- en samenlevingsproblemen. Op dat vlak is er nog werk aan de winkel.

Ploeg versterken en opentrekken

Ik heb de voorbije maanden intensief kunnen kennismaken met een ploeg van gedreven N-VA’ers in Mechelen. Ik wil mijn schouders onder hun project zetten, het versterken en opentrekken naar nieuwe mensen die hetzelfde doel nastreven.  Ik zal dat doen als lijstduwer en niet als lijsttrekker, of kandidaat-burgemeester.  Als minister van Financiën wil ik met volle aandacht mijn werk in de federale regering verderzetten en ervoor zorgen dat de hervormingstrein op volle toeren blijft rijden.”  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is