Ons Mechels klavertje vier

Op 23 april 2024, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2024

Mogen wij ons Mechelse klavertje vier even voorstellen:

Freya Perdaens, 5e plaats Vlaamse kieslijst

  • Jonge mama van 2 flinke zonen: Wannes en Vigo. Van jongs af gebeten door de politieke microbe;

  • Mechels gemeenteraadslid; Vlaams parlementslid & senator;

  • Zet na de verkiezingen graag haar werk verder voor al wie zijn of haar stem moeilijker kan laten horen: mentaal welzijn jeugd en thema’s zoals zelfdoding, sociale media en gelijke kansenbeleid zijn haar focuspunten;

  • Wil in volgende legislatuur graag volgende thema’s verder behartigen: Kinderopvang, jongeren en slachtoffers van seksueel misbruik,  leefmilieu, gelijke kansen en welzijn.

“De afgelopen jaren zette ik me met hart en ziel voor kinderen in de kinderopvang, onze jongeren en voor de slachtoffers van seksueel misbruik. Het zijn die mensen die het kwetsbaarst zijn en net een megafoon verdienen.”

 

Marc Hendrickx, 3e opvolger Vlaamse kieslijst

  • Advocaat

  • Fractieleider N-VA Mechelen

  • Was in 2000 nauw betrokken bij de opstart van de N-VA en zetelt sedertdien onafgebroken in de Mechelse gemeenteraad,

  • Stelt graag zijn ervaring ter beschikking bij volgende dossiers : stedenbeleid, sociale huisvesting, internationaal beleid (Vlaanderen verder op de kaart zetten).

“Het is niet nodig te hopen om te ondernemen, noch te slagen om te volharden.”*

*Willem van Oranje over de kracht van overtuiging en wilskracht.

 

Marleen Daenen, 11e opvolgingsplaats Vlaamse kieslijst

 

  • Behartigt sinds enkele jaren de communicatie bij N-VA Mechelen als vrijwilliger;

  • Is fan van de N-VA omdat deze voor haar de enige partij is die de ideeën én bekwaamheid heeft om onze welvaart op lange termijn veilig te stellen en de huidige complexe problemen kan aanpakken;

  • Wil haar schouders zetten onder volgende thema’s:

    • Zorgzaam omgaan met belastinggeld: uitgaven moeten prioritair gaan naar kerntaken. Efficiënt bestuur is broodnodig en dat kan alleen met een doorgedreven confederalisme waarbij de regio’s verantwoordelijk worden gesteld voor hun beleid.

    • Een duurzaam Vlaanderen met aandacht voor energie, mobiliteit, innovatie en voldoende natuur in en rond de stad. Met de wetenschap als gids om met slimme technologie de klimaatuitdagingen aan te gaan.

“Ja, we moeten nog veel meer doen tegen klimaatverandering. Maar doemdenken en “terug-naar-Bokrijk”-achtige oplossingen helpen niet. Wat we nodig hebben, is ‘urgent optimisme’, een hoopvolle aanpak, waarbij we volop inzetten op wetenschap, innovatie en investeringen. Dàt gaat het beter maken voor de volgende generaties.”

 

Anne Delvoye, 16e plaats federale kieslijst

Bruggenbouwer in hart en nieren;

Bewezen staat van dienst als Mechels gemeenteraadslid;

Meent dat het verbinden van mensen essentieel is voor het oplossen van complexe uitdagingen. Vooral het luisteren naar verschillende perspectieven en het stimuleren van dialoog, bevordert een cultuur van begrip en samenwerking;

Wil volgende thema’s behartigen:

Consumentenbescherming, eerlijke prijszetting voor de landbouwers;

Sociale thema’s: waardig oud worden (digitaliseringshulp voor ouderen, dementie), eenzaamheid bij jongeren en het stimuleren van helder taalgebruik bij justitie.

“Als jij gelooft in een hoopvolle toekomst op maat van iedereen, gebouwd op samenwerking, ambitie en integriteit, dan ben ik jouw kandidaat.” Voor meer informatie kan je ook altijd naar haar website gaan: https://www.annedelvoye.be/

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is