“Samen Sporten” stimuleert anderstaligen in Mechelen actief het Nederlands oefenen

Op 25 juni 2018, over deze onderwerpen: Inburgering en Integratie, Sport

De stad Mechelen lanceert een nieuw initiatief: ‘Samen Sporten’. Dit project vormt een combinatie van sporten en oefenkansen Nederlands voor anderstaligen.

“Het opzet is dat anderstalige volwassenen tijdens de zomer in het Vrijbroekpark gaan joggen met Nederlandstalige vrijwilligers. Zij krijgen zo de kans om op een actieve manier het Nederlands te oefenen. De vrijwilligers gaan we voornamelijk rekruteren onder het personeel van Groep Mechelen. Wie zich engageert, kan een dienstvrijstelling bekomen. Met dit initiatief willen we inspelen op het eerder beperkt Nederlandstalig activiteitenaanbod tijdens de zomermaanden voor anderstaligen. Ik onderstreep nogmaals nadrukkelijk dat wij het als stadsbestuur als een absolute prioriteit beschouwen dat anderstaligen de Nederlandse taal machtig worden, wat hun integratie in het algemeen stevig bevordert”, zegt schepen van Diversiteit en Integratie Marc Hendrickx (N-VA).

Ook schepen van Sport, Walter Schroons (CD&V), is enthousiast over dit initiatief: “Al sportende Nederlands leren: twee vliegen in één klap. De bewegingscoach van de Sportdienst zal worden ingezet om deze loopsessies te begeleiden. Door zijn ervaring bij Bewegen Onder Verwijzing weet hij perfect hoe hij mensen kan motiveren om te sporten. Iedereen die wil, kan als kers op de taart na de zomer deelnemen aan ‘Dwars door Mechelen’ op 30 september 2018. Niet alleen het sportieve, maar ook het sociale aspect is bij dit initiatief sterk aanwezig. Mensen kunnen tijdens het joggen ervaringen uitwisselen, babbelen en lachen. Kortom, een initiatief dat de leuze ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam’ hoog in het vaandel draagt!”

‘Samen Sporten’ zal doorgaan elke vrijdag van 6 juli tot 14 september tussen 9.30 en 11 uur in het Vrijbroekpark.

Bron: www.radioreflex.be/2018/06/25/samen-sporten-stimuleert-anderstaligen-in-...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is