Stad subsidieert Nederlandse taallessen voor vluchtelingen

Op 2 november 2016, over deze onderwerpen: Inburgering en Integratie

Zoals begin dit jaar vooropgesteld, ondersteunt de stad Mechelen het Centrum Basiseducatie (CBE) Open School en de Centra voor Volwassenonderwijs (CVO) Crescendo en TSM ten behoeve van de organisatie van onthaalklassen Nederlands (NT2) voor vluchtelingen die verblijven in containers achter de Nekkerhal.

Op vraag van de stad organiseren CBE Open School en CVO Crescendo in samenwerking met CVO TSM sinds de paasvakantie Nederlandse taallessen. Ook tijdens de zomerperiode zetten de NT2-scholen zich in met taalbadklassen en doe-activiteiten voor de vluchtelingen.

“In de periode april-juni hebben zowat 100 volwassen bewoners van de collectieve opvangsite deelgenomen aan de NT2-lessen van CBE Open School en de CVO’s Crescendo/TSM. Naar verluidt betoonden de asielzoekers zich gedreven en hebben zij al heel wat vooruitgang geboekt in het aanleren van de Nederlandse taal. Dit komt hun integratie hier alleen maar ten goede”, zegt schepen van Diversiteit en Integratie Marc Hendrickx (N-VA).

Eind augustus werden nieuwe afspraken gemaakt tussen de NT2-zscholen, het Agentschap Inburgering & Integratie en het Rode Kruis in functie van de heropstart van de Nederlandse lessen. De meeste bewoners van de collectieve opvangsite aan de Nekkerhal zijn opnieuw enthousiast ingestapt om de taallessen te volgen. Voor de werkingskosten (cursusmateriaal, handboeken, kopieën) verleent de stad Mechelen € 2234 aan CBE Open School en € 4378 aan de CVO’s Crescendo / TSM.

Bron: http://www.radioreflex.be/2016/11/02/stad-mechelen-subsidieert-nederland...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is