Lokale economie

Mechelen Winkelstad

N-VA wil dat het stadsbestuur Mechelen permanent “verkoopt” als winkelstad en inzet op stadspromotie. Mechelen heeft het potentieel om het mooiste en grootste openlucht winkel-wandel centrum van Vlaanderen te zijn, met een prachtig gelegen handelscentrum in een historisch kader. De Bruul en andere winkelstraten worden heraangelegd met oog voor stapcomfort voor de klanten.

Exclusieve zaken moeten zich in Mechelen vestigen. In eerste instantie is er een onderzoek nodig naar welke handelszaken wel in andere steden, maar niet in Mechelen terug te vinden zijn. Vervolgens neemt het stadsbestuur zelf actief contact op met de eigenaars van deze handelszaken, om hen te overtuigen zich ook in Mechelen te vestigen. Starters moeten in Mechelen terecht kunnen in betaalbare handelspanden.

Toerisme en congressen aan Mechelen binden
Ook toerisme is economie. Het terugverdieneffect op toeristisch vlak moet in Mechelen omhoog. We faciliteren voorzieningen voor kampeerwagens  We promoten Lamot verder als congres-site. Zo leert men Mechelen kennen en de mogelijkheden inzien van onze stad als plaats om zich te vestigen en te investeren.

De korte keten
We creëren ruimte voor de korte keten verkoop: van producent aan consument.

Bedrijvenbeleid
Mechelen heeft een zeer goede locatie. We wensen bedrijven naar Mechelen te halen met de focus op de creatieve sector en onderzoek en ontwikkeling. We zetten eveneens in op regionale hoofdkwartieren van internationale en nationale ondernemingen.

We onderzoeken hoe Mechelen zich blijvend economisch kan ontwikkelen via een economisch beleidsplan met oog voor ruimte om te ondernemen, vlotte mobiliteit  en vereenvoudiging van procedures. We investeren in een duurzame herontwikkeling van de bestaande bedrijventerreinen.

Nieuws over dit onderwerp

Mechelen MeeMaken fleurt start zomersolden op

Zaterdag 30 juni starten in de Mechelse binnenstad de zomersolden. Om meteen goed te beginnen, zetten heel wat handelaars ook op zondag 1 juli hun deuren open. Mechelen MeeMaken zorgt dit eerste …

N-VA Mechelen stelt Parkeerplan voor

Bijna negen op de tien gezinnen in Mechelen hebben een auto. Maar slechts vier op de tien Mechelaars zijn tevreden over het aanbod van parkeerplaatsen. Met haar Parkeerplan wil N-VA Mechelen daar …

Grote schoonmaak op bedrijventerrein Mechelen-Zuid

De bedrijven van industrieterrein Mechelen-Zuid houden vrijdag opnieuw een grote schoonmaak. Op initiatief van de vzw Bedrijven Mechelen-Zuid wordt het zwerfvuil in de bedrijvenzone opgeruimd. De …