Lokale economie

Mechelen Winkelstad

N-VA wil dat het stadsbestuur Mechelen permanent “verkoopt” als winkelstad en inzet op stadspromotie. Mechelen heeft het potentieel om het mooiste en grootste openlucht winkel-wandel centrum van Vlaanderen te zijn, met een prachtig gelegen handelscentrum in een historisch kader. De Bruul en andere winkelstraten worden heraangelegd met oog voor stapcomfort voor de klanten.

Exclusieve zaken moeten zich in Mechelen vestigen. In eerste instantie is er een onderzoek nodig naar welke handelszaken wel in andere steden, maar niet in Mechelen terug te vinden zijn. Vervolgens neemt het stadsbestuur zelf actief contact op met de eigenaars van deze handelszaken, om hen te overtuigen zich ook in Mechelen te vestigen. Starters moeten in Mechelen terecht kunnen in betaalbare handelspanden.

Toerisme en congressen aan Mechelen binden
Ook toerisme is economie. Het terugverdieneffect op toeristisch vlak moet in Mechelen omhoog. We faciliteren voorzieningen voor kampeerwagens  We promoten Lamot verder als congres-site. Zo leert men Mechelen kennen en de mogelijkheden inzien van onze stad als plaats om zich te vestigen en te investeren.

De korte keten
We creëren ruimte voor de korte keten verkoop: van producent aan consument.

Bedrijvenbeleid
Mechelen heeft een zeer goede locatie. We wensen bedrijven naar Mechelen te halen met de focus op de creatieve sector en onderzoek en ontwikkeling. We zetten eveneens in op regionale hoofdkwartieren van internationale en nationale ondernemingen.

We onderzoeken hoe Mechelen zich blijvend economisch kan ontwikkelen via een economisch beleidsplan met oog voor ruimte om te ondernemen, vlotte mobiliteit  en vereenvoudiging van procedures. We investeren in een duurzame herontwikkeling van de bestaande bedrijventerreinen.

Nieuws over dit onderwerp

Mechelenbons: grotere kost voor beperkt resultaat

De Mechelenbons blijken 3,5 keer meer te kosten dan het stadsbestuur had aangegeven. Daartegenover staat dat heel wat lokale handelaars niet intekenen. De manier waarop het systeem is uitgewerkt …

Een commissie voor de galerij

De stad lanceerde maandagnamiddag een herstartplan voor Mechelen. Waar het niet mogelijk was het voor de algemene raadscommissie te bezorgen aan de raadsleden, werd het wel in de namiddag al naar de …