Politie ontkracht ‘anti-Waalse’ houding

Op 31 maart 2015, over deze onderwerpen: Veiligheid

De vrouw zei dat ze zich gewond had aangeboden op het politiebureau na een flagrant geval van partnergeweld. Ze was hulp gaan zoeken in Mechelen, maar niemand wilde haar naar eigen zeggen in het Frans verderhelpen. Het ongeloof in Franstalig België was groot. Op sociale media werd het smeuïge verhaal gretig gedeeld en de commentaren waren vernietigend voor de ‘anti-Waalse’ Mechelse politie.

Onterecht, zegt toenmalig Mechels waarnemend burgemeester Marc Hendrickx (N-VA) nu na een intern onderzoek van de politie. “Er werd weldegelijk een melding van de dame in kwestie genoteerd. Doordat de dame de Nederlandse taal niet machtig was, verliep dit gesprek in het Frans. Omdat dit niet vlot verliep, gaf de vrouw zelf aan om haar klacht in te willen dienen in Luik.”

De politie heeft dus geen fout gemaakt, klinkt het. “Een politieman kan de melder niet verplichten een klacht neer te leggen. Tegelijk staat in het verslag uitdrukkelijk vermeld dat de dame geen sporen van geweld vertoonde. Ook bij het bekijken van camerabeelden konden geen verwondingen opgemerkt worden. Ik zie het vooral als een poging om onze politie in een slecht daglicht te plaatsen”, aldus Hendrickx.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is