Vernieuwing asfaltlaag N15 tussen Peulis en Bonheiden volgende week van start

Op 16 april 2015, over deze onderwerpen: Openbare ruimte

Tussen de rotonde in de Nekkerspoelstraat in Mechelen en het kruispunt met de Peulisstraat in Peulis (Putte) krijgt de gewestweg N15 vanaf volgende week een nieuwe asfaltlaag. De vernieuwing van de rotonde zelf -die de stad Mechelen eigenlijk liever ziet verdwijnen- wordt niet bij de werkzaamheden gerekend. “We plannen ook hier kleinere herstellingen, die los staan van de werkzaamheden aan de N15”, legt afdelingshoofd Eva Van den Bossche van AWV Antwerpen uit. “Voornamelijk de fietspaden rondom de rotonde hebben af te rekenen met verzakkingen.” Het is nog niet duidelijk of de rotonde daar al dan niet voor afgesloten moet worden.

De stad Mechelen was aanvankelijk vragende partij voor een geheel nieuw kruispunt, zonder rotonde. Maar dat plan gaat, althans voorlopig, niet door. “De rotonde maakt van de Nekkerspoelstraat een ontsluitingsweg. Als die verdwijnt, zou het verkeer automatisch langs de Nekkerhal de stad inrijden, in plaats van langs de wijk Nekkerspoel”, legt Mechels schepen van Openbare Werken Bart De Nijn (N-VA) uit. “Momenteel loont een structureel onderhoud nog de moeite, maar in de toekomst hopen we dat er toch rekening gehouden wordt met mogelijk betere oplossingen.”

Hoewel de rotonde volledig op Mechels grondgebied ligt, wil De Nijn binnenkort wel over de kwestie samenzitten met de burgemeesters en bevoegde schepenen van de buurgemeenten. “Het verwijderen van de rotonde zou zeker een impact hebben op het verkeer in onze gemeente”, legt burgemeester Guido Vaganée (N-VA) van Bonheiden uit. “Daarom hebben wij hier samen met Katelijne tegen gereageerd.”

De werken worden opgedeeld in twee fasen: van maandag 20 april tot vrijdag 24 april wordt het wegdek tussen de Waversesteenweg en de Peulisstraat vernieuwd. Van maandag 27 april tot vrijdag 1 mei wordt het stuk tussen de Waversesteenweg en de rotonde Nekkerspoelstraat aangepakt. Tijdens de eerste fase is er geen doorgaand verkeer mogelijk over de Mechelbaan. Zwaar verkeer wordt omgeleid richting R6, langs de Lierbaan, Zoetewei en Berlaarbaan. Lokaal doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Groenstraat, Slameuterstraat, Bergstraat en Waversesteenweg.

De werkzaamheden kunnen nog opschuiven naargelang de weersomstandigheden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is