Bezoekers krijgen rondleiding op Tinelsite

Op 7 november 2016, over deze onderwerpen: Openbare ruimte

De stadsbibliotheek in het Predikherenklooster, de komst van een 70-tal woningen, een nieuw park en een publieke ondergrondse parking: de Tinelsite krijgt de komende jaren een serieuze make-over. Om alle projecten nog een keertje toe te lichten, organiseerde de stad gisteren een infodag.

Bezoekers konden op voorhand inschrijven voor een begeleide wandeling over de hele site. Een 350-tal mensen gingen in op het aanbod. "De projecten worden hopelijk een meerwaarde voor onze buurt. Vooral de komst van een park is volgens mij goed nieuws. Daar is er hier echt nood aan", zegt buurman Herman Bogaerts. "Gezinnen in deze buurt, hebben vaak een klein tuintje. Qua speelruimte voor de kinderen kan zo'n park wel tellen." Wie geen zin had in een begeleide wandeling kon de verschillende infopanelen en een mini-expo in de voormalige politiegebouwen en het bijhorend binnengebied gaan bekijken.

Werken starten vandaag
De voorbereidende werken voor de bouw van de ondergrondse parking starten vandaag. Tegen 2020 moeten alle projecten op de Tinelsite een feit zijn.

 

U leest het volledige bericht op http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-mechelen/bezoekers-krijgen-rondleidin...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is