Ivarem leert inwoners composteren in zestig minuten

Op 25 maart 2018, over deze onderwerpen: Milieu en duurzaamheid

Nu de lente in aantocht is beginnen bij velen de (groene) vingers te kriebelen. Een prima hulpmiddel om een mooie tuin te krijgen is composteren. Honderd tuinfanaten kregen zaterdag bij Ivarem een snelcursus om de kneepjes van het vak te leren.

Een tiental compostmeesters ontfermden zich zaterdagnamiddag gedurende zestig minuten over de deelnemers tijdens een spoedcursus. Voor wie een grotere tuin heeft, is een compostbak de betere oplossing. Afvalverwerker Ivarem koopt gesubsidieerde compostvaten en -bakken aan en levert die aan de gemeenten. Inwoners kunnen bij hun eigen milieudienst terecht voor meer info over de aankoop van een compostbak of -vat.

“Door zelf tuin- en keukenafval te composteren kan je je heel wat uitsparen op de afvalfactuur én maak je meteen een nuttige grondstof”, zegt Marijke Herinckx van Ivarem.

Ook kinderen kregen een aangepaste uitleg en hadden een muzikaal toonmoment voor de ouders klaar.

“Mensen die niet de mogelijkheid hebben om zelf te compenseren, maar wel compost willen, kunnen bij Ivarem terecht. Wij toveren al het ingezamelde tuinafval van de recyclageparken en van de gemeentelijke groendiensten om in compost van topkwaliteit”, besluit Rita Van den Bossche, voorzitter van Ivarem, die de cursisten kwam aanmoedigen.

Bron: www.gva.be/cnt/dmf20180325_03428012/ivarem-leert-inwoners-composteren-in...

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is